Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, her hafta pazartesi, çarşamba ve cuma günleri Düzceliler ile buluşan ‘Yorumlu-yorum’ programıyla ses getiren değerlendirmelerine devam ediyor. Öncü TV ve 100.2 Öncü Radyo’dan canlı olarak yayınlanan programda bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ekseninde görüşlerini aktaran Ünsal, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı gibi önemli bir görev üstlenen Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in artık Türkiye çapında aday gösterilebilecek bir potansiyele yükseldiğini vurguladı.

“Dünyada sadece Türkiye’de vatan ‘ana vatan’ diye anılır”

“8 Mart Dünya Kadınları Günü’nde bütün kadınlarımızın gününü kutluyorum.” diyerek programına başlayan Ünsal, “Dünya Kadınlar Günü’nün temeli işçi hakları hareketine dayanıyor. 1908 yılında New York’ta 15 bin işçi kadın, daha kısa mesai süreleri, daha yüksek maaş ve seçme hakkı talep etti. İlerleyen süreçte Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart'ın "Dünya Kadınlar Günü" olarak anılmasını kabul etti. Bizim için ise kadının değeri 1908’den önceye dayanıyor. Biz, Anadolu’ya Hayme Ana ile gelmişiz. Bizde kadın öyle önemli bir yerden gelir.

Kocası Süleyman Şah'ın Fırat Nehri'ni geçerken boğularak ölmesi üzerine eşinin kıyafetlerini giyerek Kayı Boyu'nun başına geçmiştir. ‘Ana gibi yar, Bağdat gibi diyar olmaz.’ derler. Biz kadınımızı Anadolu diye bağrımıza basmışız. Dünyada sadece Türkiye’de vatan ‘ana vatan’ diye anılır diğer ülkelerde, Birleşmiş Milletler’e üye ülkelerde “baba vatan” olarak anılır.”   

“Ayşe Keşir artık başka illerin listesinde yer alabilecek”

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in üstlendiği önemli göreve sözü getirerek, kendisini kutlayan Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, şunları kaydetti:

“Düzce Milletvekili Ayşe Keşir AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı oldu. Düzce’mizce ve AK Parti’ye hayırlı olsun. Bu çok Düzce için güzel bir gelişme. Ayşe Keşir, tabanla yakın ilişkiler kurması nedeniyle halkın gönlünde olan birisi. Mütevazi ve gönül insanı olarak görülür.

Şimdi de ise genel başkanlığa kadar layık görülmüş. Artık tüm toplum nazarında göz önünde olacaksınız. Bu şu demek oluyor; Ayşe Keşir artık başka illerin listesinde yer alabilecek ve alacak.

Düzce’nin 3 vekil kontenjanı var, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevine gelmesi sayesinde Keşir’in farklı bir ilden aday gösterilebilecek olması 1 kişinin daha milletvekilliği yolunu açan bir pozisyon oluşturdu. Düzce 3 vekil ama Keşir başka ilden seçilse de 4. milletvekilimiz gibi hizmet edecek. Kendisini tebrik ediyoruz.”

“Hayırlı hizmet edecek kim olursa olsun Düzcelilik kimliği ile sahip çıkmalıyız”

Milletvekili Keşir’in üstlendiği yeni görevle Düzce’de kademe atladığına dikkat çeken Ünsal, “Sayın Keşir artık sadece yerel değil genelde hizmet edecek bir pozisyonda. Bu nedenle özellikle Düzce ve ülkemize hayırlı olsun. Bu hangi partiden olursa olsun bu memlekete çok büyük fayda sağlar. Ayşe hanımdan bir şeyler istemek daha kolaylaşacak. Sesimizi en üst düzeyde duyurma noktasında Düzce’nin ‘Ayşe Ablası’ Türkiye’nin Ayşe Ablası oldu. Bu Düzce’ye 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir hediyedir. Düzce’deki herkes bu anlamda Ayşe Abla’ya en güzel şekilde sahip çıkmalı, destek vermelidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. AK Parti İstanbul il başkanı olarak Milli Görüş çizgisinde bir ismi atadı. Dava adamlarını işin başına getirme noktasında adımlar atıyor. Memlekete ve millete fayda sağlayacak. Hayırlı hizmet edecek kim olursa olsun Düzcelilik kimliği ile sahip çıkmalıyız. Bu bize ışık olsun, yol olsun.”