EDS’ler, trafikte kurallara uymayan sürücülerin tespit edilmesi, karayollarında can ve mal güvenliğinin sağlanması için, Düzce’de 1 Aralık 2019 yılında faaliyete girmişti. Düzce’nin çeşitli noktalarında, kural tanımayan ve hız limitini aşan sürücülerin tespiti için kullanılan sistem ile ilgili, şikayetler de gelmeye devam ediyor.

Düzce’de hız limitini sadece birkaç kilometre aştığı için ceza yediğini söyleyen bir vatandaş, konu ile ilgili 0542 767 18 81 Numaralı WhatsApp İhbar hattına yaptığı şikayette, Türkiye’nin başka bir şehrinde yemediği trafik cezalarını, Düzce’de yediğini iddia etti.

Öncü Haber WhatsApp İhbar Hattına gönderdiği mesajda, “EDS’lerden ceza yemekten bıktım” diyen vatandaş, “55’le ceza yiyorum kaçtır. Aldığımız maaşı, resmi gibi cezaya girdin deyip, paramızı gasp ediyorlar. Resmen Hendekte, Adapazarı’nda yemediğim cezaları, Düzce olacak yerde yiyorum kaçtır. Haram - zıkkım olsun. Bu zihniyetteki hırsızlar; 2023 göremez inşallah. Seçimlerde görecem bu EDS’cileri. 80’le Duble yolda ceza yiyorum, Olimpiyat girişi çıkışında yazıklar olsun. Son seçimi olur inşallah EDS’cilerin” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI