Beyköy beldemizde Toplu Konut İdaresi tarafından üst yapısı tamamlanan ve anahtar teslimleri gerçekleşen konutların altyapı sorunu devam ediyor.
Anahtarlarını alan vatandaşlar konutlarına gittiklerinde su yakıt ve kanalizasyon başta olmak üzre bir takım eksikler bulunduğu için evlerine taşınamadıklarını söylemişlerdi. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Belediye Başkanı Osman Kılıç, vatandaşlarımız haklı ancak biraz daha sabır bekliyoruz açıklamasında bulunmuş ve konutların kanalizason bağlantısı sorunu olduğunu söylemişti. Kılıç konutların kanalizasyon hattı birinci OSB'den gelen hatta bağlanacak, OSB'den gelen hattın yapımı devam ediyor ve normalden daha derin yaklaşık 7 metre kazılarak yapılan bağlantı çalışmalar biraz zaman alacak. Bu bağlantı yapıldığında vatandaşlarımız konutlarına taşınabilirler açıklamasında bulunmuştu.
Son durum hakkında bilgiler aldığımız Belediye Başkanı son haftalarda sağnak yağmurlar devam etitği için çalımalarda aksamalar meydana geldi. Bu nedenle biraz gecikme var. Bu konuda ilimizin üç milletvekilide TOKİ başkanıyla sorunların çözümü için sürekli görüşmelerde bulunuyorlar. Ayrıca bende konutların başta altyapısı olmak üzre tüm eksiklerinin kısa zamanda giderilmesi talebiyle Salı günü Ankara'ya gidip Toplu Konut İdaresi başkanıyla görüşmek istiyorum. Gerekirse TOKİ'nin kapısında yatıp çözüm arayacağım dedi.