Öncü Medya Grup, Mehmet Keleş’in istifasının ardından seçimle göreve gelen Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ı makamında ziyaret ederek ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundu.



Düzce Belediyesi’nin Konuralp’teki Ek Hizmet Binası’nda gerçekleşen ziyarette Öncü Medya Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mukadder Deveci ile kurum çalışanları yer aldı.



Makamda gerçekleşen kabulde Öncü Medya Grup çalışanları ile tanışan Başkan Ay, Düzce’nin daha iyi olmasına dair sohbet havasında fikir alışverişinde bulundu. Başkanlık koltuğuna oturur oturmaz yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Ay, Düzce kamuoyunun merak ettiği konularla ilgili ilk kez Öncü Haber’e özel çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Belediyedeki mevcut çalışmaları ve birimleri yakından takip ettiğini ve mesai mefhumu gözetmeksizin yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını belirten Başkan Ay, belediyenin çalışmaları ile çalışanlarını yakından takip ettiğini ve günlük rapor istediğini belirtti. ‘Despot bir anlayış içerisinde hareket etmeyeceğiz’ diyen Ay, süreç içerisinde gereken adımları da atmaktan çekinmeyeceklerini kaydetti.

‘Kimseyi sokağa işsiz bırakacak halimiz yok’
Göreve gelmesiyle birlikte ilk olarak verimli çalışma üzerinde durduklarını ve buna yönelik olarak girişimlerde bulunduklarını dile getiren Ay, “Birimlerde 5 kişilik bir ekip oluşturduk. Bir de projelerin devam etmesini istedim. Mesela bir muhtarımız aradığı zaman Muhtarlık Müdürlüğü’ne, müdürlükte birime bildiriyor. Birim gereken ne ise o şekilde hareket ediyor. Sistemin kendi kendini organize etmesi için acil olarak bunu organize ettik. Sistem bu şekilde çalışıyor ve kontrol ediyorum. Belediyenin sorunlarını, işleyişini denetiliyoruz. Sistemi kurduk, çalışıyor. Ben ikinci dönem meclis üyesiyim. Bir dönem de şirkette müdürlük yapmıştım. Konulara hakimim. Biz detaylara giriyoruz. Müdürlükleri daha detaylı inceliyoruz. İnsanları daha verimli çalıştırmak ve aktifleştirmek için gayret sarf ediyoruz. Belediyenin birimlerini teker teker geziyoruz. Çalışan arkadaşlarla tanışıyorum, bakıyorum. Ne iş yaptıklarını soruyorum. Bir yerde fazla eleman varsa o arkadaşları fabrikaya veya başka bir yere yerleştiririz. İşsiz bırakmayız. Kimseyi sokağa işsiz bırakacak halimiz yok. Biraz çeki düzen vereceğiz.” dedi.

‘Onları tespit edeceğiz’
Belediyedeki kadro fazlalığıyla ilgili kamuoyundaki eleştirilere yönelik bir değerlendirmede bulunan Ay, “Şimdi tespit ediyorum. Onları tespit edeceğiz. Hiç kimseye de haksızlık yapmak istemiyorum. Bu bir süreç. Bir günde olacak mesele değil. Zamana yayılarak yavaş yavaş olacak. Yılbaşında yeniden ihalelerimiz var. Şu aşamada tespitler devam edecek. Zaten mevcut sözleşmeler var. İşçi haklarını da göz önünde bulunduruyoruz. Kimseyi mağdur etmeden sözleşme yaptığımız tarihe kadar gerektiği şekilde çalışacak. Yılbaşında yeni ihaleler yapılırken biraz daha gözden geçireceğiz.” diye konuştu.

‘Despot bir uygulama yapmayacağız’
‘Yayalaştırma Projesi’ kapsamında trafiğe kapatılan ve son günlerde yeniden trafiğe açılması gündeme gelen İstanbul Caddesi’ne ilişkin konuşan Ay, “İstanbul Caddesi ile ilgili olarak arkadaşlar bugün bir çalışma yapacaklar. Oradaki esnafa tek tek soracaklar. Büyük Cami ve Belediyenin önünde iki tane stant kuracağız. Aynı zamanda halka soracağız. Bu bilgileri Trafik Komisyonunda değerlendireceğiz. Ona göre bir yol haritası çizeceğiz. Şuanda belirli saatlerde açılıp kapanma durumu var. Açık kapalı olma durumunun hangi saat diliminde olacağına bakacağız. Gelen şikayetleri alacağız. Ona göre, bakacağız. Çalışmaları vatandaş odaklı değerlendireceğiz. Mesela yaz günlerinde akşamları kapatılabilir. Mesela insanlar Spor Sokak’a sığmıyor. Burada da yürüsünler ama kışın soğukta zaten insan yok. Kışın oranın tek şerit halinde açılarak araç park etmeden ilerlemesi olabilir. Nasıl faydalı olacaksa ona göre çalıştıracağız. Sistem elimizde. Oradaki insanların ticaretini engellemeyecek şekilde çalıştıracağız. Despot bir uygulama yapmayacağız. Şuanda kısmi bir açılma gibi görünüyor. Bakacağız, vatandaşlardan ne gelecek göreceğiz. Onların görüşleri çok önemli. Sonuçta onlar orayı kullanıyor. Oradaki dükkanların kirasını onlar ödüyorlar. Onları da göz önünde bulundurmalıyız.” diye ifade etti.



‘Bunu ben birazcık alelacele önümde gördüğüm için iptal ettim’
İnönü Parkı’nın aylık 200 bin TL’ye gerçekleşen ihalenin iptal edilmesi ve yeni ihale tarihiyle ilgili ilk kez konuşan Ay, “Biz ilk göreve geldiğimiz gün önümüzde bu tür şeyler gördük. İhaleye baktığımızda rakam bana ilk önce çok astronomik geldi. Daha önce belediyede bu tür şeyler olmuş. Çok astronomik kiralar vermiş insanlar. Ödeyememişler, çok sıkıntılara girmişler. Bunların gözden geçirilmesi ve olay bir de mahkemeye intikal etti. Bunu ben birazcık alelacele önümde gördüğüm için iptal ettim. Daha sağlıklı bir ortamda yasalar ne gerektiriyorsa ihaleye çıkacağız. Kim alırsa ona gidecek. Belediyenin bu tür başka tesislerinin ihale konularını da arkadaşlara incelettiriyorum. Gerekirse her tarafa bakılacak. Oralarda ihaleye çıkacağız. Sadece İnönü Parkı değil diğerlerinde de ihaleye çıkacağız. İhaleye çıkarken şartlarda vatandaşa göre bazı düzenlemeler yapmak istiyorum. Mesela vatandaş çay parasının çok pahalı olduğunu söylüyor. ‘Belediyenin tesisinde gidip çay içeceğim, çay pahalı’ diyor. Ben en azından müstecire verirken çayın denetimi belediyede olur. Çayı belediye kontrol etsin. Bu tür çalışmalarım olacak. İhaleyi iptal etmemiz bize eksikleri görme imkanı sağlıyor. Yeni bir başka gelmiş hemen onaylayıp göndermek mi yoksa bazıları bize tepki gösteriyor. ‘Niye hemen iptal ettiniz?’ diye. Bizde bir bakalım görelim bakalım, ondan sonra karar verelim. Sonuçta böyle bir hakkımızın da olduğunu düşünerek İnönü Parkı’nı gezerek daha detaylı inceleyeceğiz. İnsanların orada daha rahat yaşaması için belki bazı önlemler alacağız. İhale şartlarında ‘Burası şu şekilde olursa daha iyi olur’ diyeceğiz. Öyle öneriler sunacağız. Ona göre ihale yapacağız. Biraz sabırlı olmak gerekir. Ben işleri aceleye getiren birisi değilim. Sağlıklı düşünerek, sorarak, istişare ederek iş yapmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

‘Bu kadar çok katlı yapıların olması taraftarı değilim’
Düzce’de son dönemde sayısı artan yüksek katlı yapılar hakkında da düşüncelerini dile getiren Ay, çok katlı yapılara sıcak bakmadığını şu sözlerle ortaya koydu:

“Konuralp Bölgesine yapılması planlanan 42 katlı bir binanın ham projesi çizildiğini gördüğümde ‘Böyle bir şey olmaz’ dedim. Ucu açık dediysek de onunda bir kontrol altına alınması gerekir. Onları belediyemizin teknik servisiyle, Mimarlar Odasıyla, Mühendisler Odasıyla görüşüyoruz. Bu kadar çok katlı yapıların olması taraftarı değilim. Onu tekrar değerlendireceğiz. En son sanıyorum 18 katlı bir bina yapıldı. ‘En azından bu işi o kat seviyelerinde sınırlayalım. Bunun bir uç noktası olsun.’ diye düşünüyoruz. Alt yapımız, bunun denetimini yapacak teknik servisler çok önemlidir. ‘O yüzden burada afaki şeylere girmemize gerek yok’ diye düşünüyorum.”

‘Gerekli tavrımı gösteririm’
Başkan Ay, son olarak Düzce’ye seslenerek Düzce için iyi niyetli olan herkese kapısının açık olduğunun mesajını şöyle verdi:

“Bizde sinir sistemleri alınmış bir robot değiliz. Önemli olan iyi niyetli olmaktır. İyi niyetli, yapıcı, ‘Ben Düzce’ye şöyle olursa katkıda bulunurum. Belediye başkanı gelmiş, ben onu nasıl engellerim. Çalışmasını zorlaştırırım’ gibi bu tür şeyler karşıma çıkarsa bende kesinlikle gerekli tavrımı gösteririm. Bana iyi niyetle yaklaşan herkesin görüşü ne olursa olsun sonuna kadar yanındayım. Birisi art niyetli olursa biz o art niyetli insana karşı da tavrımızı koymak zorundayız.”

Haber:Y.SEVER