Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu akşam gerçekleştirilen meclis toplantısı Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın da katılımıyla yapıldı. Toplantı öncesinde Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır ve Ticaret ve Sanayi odası Meclis Başkanı Ertan Taşlı birer açılış konuşması yaptı.

“Belediyenin bütün kademelerini inceleyip, hesap kitaplarına baktık”
Sanayicilerin sorunlarını bildiği ve anladığının vurgusunda bulunan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay yaptığı konuşmasında şu ifadelerde bulundu:

“Ben de sanayiden geldim, sanayinin her alanında çalıştım. Firmaların işçisinden yönetimine her şeyini bilirim. Belediyeyi devraldık. Hiç beklemediğimiz bir zamanda Mehmet Keleş istifasını yaşadık. Arkadaşlar bizi seçti. Geldiğimiz günden beri çalışıyoruz. Belediyenin bütün kademelerini inceleyip, hesap kitaplarına baktık. Ankara’da değerlendirdik. Halkımıza da soruyoruz. Her şeyi değerlendiriyoruz.”

“Ben ceza yanlısı değilim”
Sanayicilerin sorun ve taleplerini dinlemeden önce, çevre kirliliği konusunda da önemli uyarılarda bulunan Başkan Ay şu ifadelerde bulundu:

“Ben sanayi konusunda bu işin en alt kademesinden en üst kademesine kadar çalışmış bir kişi olarak masanın bu tarafındayım şu anda. Şöyle bir şey var. Genelde sanayide iş yaparken bir kere çevreyi kirletmemeliyiz. Bu kirletme iki türlü oluyor. Suyu arıtarak alıp arıtarak bırakmalıyız. Ben görüyorum kereste atölyelerimiz var veya çeşitli atölyelerimizin bacalarından duman çıkıyor. Ben bu arkadaşlarımızı uyaracağım. Siz de Ticaret ve sanayi Odası olarak uyarın. Çevreyi kirletmeyelim, toprağı kirletmeyelim. Ben ceza yanlısı değilim. Ne toprağı ne havayı kirletelim. Biz belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız. Gerekirse kazancılarımıza özellikle gerekli eğitimleri verelim, filtrelerimizi takalım. Siz de üyelerinizi uyarın cezai durumlarla karşılaşılmasın. Sizden yardım bekliyoruz.”

“Bir işin çok sahibi olunca iş ortada kalır: Temmuz ayında bitecek”
Başkan Ay ayrıca OSB-Otoban bağlantı yolunun çalışmalarının hızlandırıldığını ve 2018 yılının Temmuz Ayında biteceğinin müjdesini verdi.
Ay, “Ben özellikle bir günümü ayırdım. Kervan’dan otoban bağlantısına kadar bütün noktaları inceledim. Çünkü burada bir müteahhit çalışıyor, başka bir müteahhit iş yapacak, bir yandan Beyköy Belediyesi var, bir yandan İl Özel İdaresi var, bir yandan Düzce Belediyesi var. Ama bir işin çok sahibi olunca iş ortada kalır. Önümüzdeki yıl Temmuz-Ağustos ayında açılmış olacak. Ben takvimi bizzat takip ediyorum. Biz de Düzce Belediyesi olarak en üst noktasındayız. Sanayicinin daima yanındayız.” diye konuştu.

“O yolu bulacağınızdan eminiz”
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır ise şu ifadelerde bulundu:

“Başkan olarak seçilmeniz ayrıca bir değer. Buradaki meselelerle doğrudan ilgilisiniz. Bu ilgi ve alakanızda ve elinizden gelen katkıyı sağlayacağınızdan bizim hiç şüphemiz yok. Tabi kervanı da yolda giderken düzeceğiz. O bakımdan belediyesini devraldığınız Düzce çok kolay bir Düzce Değil. Ama her engelin üzerinden bir yol mutlaka geçer. Bu yolu bulacağınızdan eminiz. Biz sizin yanınızdayız.”

Taşlı’dan Başkan Ay’a “Yanınızdayız” mesajı…
4 yıllık görev süresi içerisinde bir belediye başkanını ağırlamaktan gurur duyduklarını ifade eden TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, “Sayın başkanımız göreve başladığında kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk bizi çok güzel ağırladı ve bir meclis toplantısına bizimle birlikte katılmak istediğini belirtti. Belediye başkanı olarak göreve başlamasının ardından Sayın Başkanımızı ziyaret ettiğimizde kendisine destek olacağımızı ifade etmiştik. Bugün de burada bunun örneğini yaşayacağız. Biz Ticaret ve Sanayi odası olarak sizin yanınızdayız çünkü şehrimiz için çalışıyorsunuz.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Ekim ayı mizanı okunarak oy birliği ile kabul edildi. Sonrasında Başkan Ay, sanayicilerin sorun ve taleplerini dinledi.

Vergilerden yakındı
Meclis üyesi Bilal Türkan’ın Sanayi ve sanayicilerin ödediği çevre temizlik vergisi, atık su bedeli, evsel atık bedeli, ilan ve reklam vergilerinden yakındı. Başkan Ay’sa Türkan’a sorun ve taleplerini belediyede kendisine yazılı olarak bildirmesini ve çözüme kavuşturulacağını belirtti.

Bu konunun ardından meclis toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

Haber: Ö.YILMAZ