Düzce'de yerel basın ve ajans temsilcileri tarafından her hafta pazartesi günü düzenlenen 'Çay-Simit' toplantısının bu haftaki konuğu Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay oldu. Düzce Belediyesi meydanında gerçekleştirilen buluşmada Başkan Ay, önemli açıklamalarda bulundu.

“Ramazan boyunca etkinlikler sürecek”
Bu akşam kalkılacak ilk sahurla başlayacak olan Ramazan Ayı için çalışmaları tamamladıklarını kaydeden Başkan Ay, Ramazan boyunca da etkinliklerin süreceğini söyledi. Vatandaşın güvenliği için gıda tüketimi denetimlerine ağırlık verdiklerini söyleyen Ay, “Zabıtamız denetimlerine başladı. Ramazana belediye olarak hazırız” dedi.

“Anında çözüm bulalım”
Vatandaşların şikayetlerini daha rahat iletebilmeleri için kurulan ihbar hattına ilişkin bilgilendirmede bulunan Başkan Ay, şunları kaydetti:
“Düzce Belediyesi’nin kurduğu Whatsapp ihbar hattından bize ulaşabilir vatandaşlarımız. Ya da vatandaşımız direk bizimle gelsin görüşsün. 05337888181 bu bizim ihbar hattımız. Vatandaşlarımız şikayetlerini daha hızlı bir şekilde bize iletebilirler. Biz de anında çözüm bulalım.”

“Yeni güncelleme istenirse stantları kurar, vatandaşa sorarız”
Göreve geldiğinden bu yana anket çalışmaları yaptırdığı İstanbul Caddesi’ndeki belirsizliğin sürdüğüne işaret eden Başkan Ay, şöyle konuştu:

“İstanbul Caddesi biz geldiğimizde de muallâktaydı. Burada bir kamuoyu araştırması yaptık. Bu kamuoyu araştırmasında buranın belli saatlerde kapalı kalmasını yönünde bir talep çıktı. Vatandaşımız öyle istedi, öyle yaptık. Ama yeniden bir güncelleme istenirse, stantlarımızı kurar vatandaşımıza sorarız. Ona göre hareket ederiz. Bizim bir dayatmamız yok. Ülkede demokrasi var, çoğunluk ne isterse onu yaparız.”

“Gelenek ve göreneklerimize bağlı olarak yaşayalım”
Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in kaldırdığı “Ramazan Davulu” uygulamasını yeniden hayata geçirmek istemelerindeki nedeni “Tarihi geleneklerimizden vazgeçmeyelim” diyerek açıklayan Başkan Ay, “Davulcularımızı belli bir standarda kavuşturuyoruz. Geleneksek kıyafetleri olacak. Aynı zamanda belli bir zaman diliminde davul çalacaklar. Bir disiplin içerisinde davulumuzu çalacağız. Gelenek ve göreneklerimize bağlı olarak yaşayalım. O yüzden devam etmesi yönünde karar aldık” şeklinde konuştu.

“Açtığımız kısımları kullanmaya başlayacağız”
Bugüne kadar açılışı yönünde verilen hiçbir tarihin tutmadığı Melen Su Park da Düzce’nin “Basiretsiz” projeleri arasındaki yerini almış bulunuyor. Bu konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Ay, şu ifadelerde bulundu:

“Melen Su Park’ta hummalı bir çalışma yapıyoruz. Biliyorsunuz orası çok büyük bir arazi. Şu anda oradaki boğaz köprüsünü ışıklandırıyoruz.  Suyun şişirilmesi için çalışma yapıyoruz. Bir yandan lunapark çalışmaları konusunda meclisimiz karar aldı. Onun ihalesini yapacağız. 19 Mayıs’ta kısmen açabiliriz ama böyle devam edeceğiz. Açtığımız kısımları kullanmaya başlayacağız.”

Köprüler, Karaca Köprüsü ve Asar Deresi üzerine yapılacak
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’a sözünü verdiği 2 köprünün nereye yapılacağını açıklayan Ay, “Ağa Mahallesi’nin olduğu yerde Asar Deresi üzerine bir köprü yapıyoruz. Bizim çevre yolumuzun üzerinde. Biz asfaltını yapacağız. O çevre yolunu otogara kadar bağlayacağız. Bir de Karaca Deresi’nin üzerine köprü yapacağız. Otoban bağlantımızı da 29 Ekim’de açmayı planlıyoruz” dedi.

“Yeni bir ihale için çalışmalarımız devam ediyor”
Hecinler Bölgesi’ne yapılan ancak atıl vaziyette duran Katı Atık Depolama Tesisi’nin entegre çöp tesisine dönüştürülmesine ilişkin çalışmalarsın sürdüğünüz kaydeden Ay, şu ifadelerde bulundu:

“Katı Atık Tesisi için çalışıyoruz. Son noktaya geldik. Orada yapılmış olan bir daha önceden ihale var. Düzenli depolama ve düzenli depolamadan enerji üretme tekniği üzerinde çalışılmıştı. Düzenli depolama ne kadar da olsa kısa sürede o alanı dolduruyor ve koku saçabiliyor. O yüzden bunu durdurduk buraya fabrikasyon usulü bir sistem kuruyoruz. Çöp gelecek anında ayrıştırılacak ve onlardan enerji elde edeceğiz. Bu sistem üzerine yeni bir ihale için çalışmalarımız devam ediyor.”
“Fakirlerimizi kollamak gözetmek amacıyla müdürlerimizle fakir aileleri dolaşacağız”

Bu yılki Ramazan uygulamaları kapsamında, tüm birim müdürlerinin 5 aileye iftara gideceğini kaydeden Başkan Ay, şöyle konuştu:
“Sayın Valimizin de bir uygulaması olacak biz de aynı uygulamayı yapıyoruz. Belediyemizde 20 müdürlük var. Sadece benim 3-5 fakir aileye gitmem işi kapatmaz Dolayısıyla 20 müdürlüğümüze en az 5’er aileye gideceksiniz diye talimat verdim. Yaklaşık 100 aile onlar yapıyoruz. Bir 5 aileye de ben giderim. Fakirlerimizi kollamak gözetmek amacıyla müdürlerimiz bütün fakir fukarayı dolaşacağız.

“Sponsor olmak isteyenler bize gelebilir”
Şehrin belli noktalarına çeşmeler yapacağız. Harekete geçtik ama vatandaş, biz yapalım bizim hayrımız olsun, dedi. Dolayısıyla bu konuda sponsor olmak isteyenler bize gelebilir. Biz su ve kanalizasyon bağlantılarını yapıyoruz.”

“Sular mesai saatleri içinde kesilmeyecek”
Yeni sistemle, mesai saatleri dışında su dolumu yapamayan vatandaşların artık sularının kesilmeyeceğini kaydeden Başkan Ay, “Mesai saatleri dışında suların kesilmemesi için talimat verdim. Mesai saatleri içinde kesilsin kimse mağdur olmasın. Avansı da artırdık. 3 tondu 5 tona çıkarttık. Bu konuda da düzenleme yapacağız” diye konuştu.

“Müstecir bizim verdiğimiz alana çıkmayacak”
24 Mayıs'ta ihalesi yapılacak İnönü Parkı için konuşan Ay, şunları kaydetti:

“Parklar vatandaşların dinlenmesi gereken alanlarımız. Oradaki müstecir vatandaşa hizmet etmek için orada varlar. Belediye adına onların amacı hizmet. Biz parklarımızdaki yeşil alanları daha da büyütmek, yeşili ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Müstecirlerimiz bizim verdiğimiz alanların dışına çıkmayacaklar. Dolayısıyla vatandaş çayırda çimende oturacak. Bu amaçla bir yola çıktık.”

Ramazan kolisi yerine kartlı sistem
Son olarak Ramazan Ayı’nda Düzce Belediyesi tarafından maddi durumu iyi olmayan ailelere yardım amacıyla hazırlanan Ramazan kolileri yerine vatandaşımıza kart vereceklerini kaydeden Ay, “Vatandaş ihtiyacı neyse onu alsın” dedi.
 
Haber: Ö.YILMAZ