Düzce Tebessüm Derneği Başkanı Cem Doğan Cebeci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Öncü Medya’yı ziyaret etti. Yapılan ziyarette  Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ile hasbihal eden Başkan Cebeci, Öncü Haber mikrofonuna Tebessüm Derneği’ni tarafından yapılan faaliyetleri anlattı.

“2011’den itibaren faaliyette olan bir derneğiz”

2011’den itibaren faaliyette olan bir dernek olduklarını belirten Cebeci şunları söyledi: “Biz dernek olarak Düzce’de ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak ihtiyaçlarını gideriyoruz. Onun dışında köy okullarında sosyal projelerimiz oluyor. Bayramlarda bayramlık temin ediyoruz. Okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. 2011’den itibaren faaliyette olan bir derneğiz.”

“Yurt dışı faaliyetlerimiz de devam ediyor”

Yurt dışı faaliyetleri hakkında konuşan Cebeci şunları söyledi: “Yurt dışı faaliyetlerimiz de devam ediyor. 2018 ve 2019’da Çad ülkesine gittik. Afrika su kıtlığı çeken bir ülke. Yılda bir milyon kişi su sıkıntısından dolayı hayatını kaybediyor. Temiz su sıkıntısının yanında normal su sıkıntısı da var. Bir aile su bulabilmek için 15 km yol kat etmek zorunda kalıyor. Afrika’da süt keçisi projemiz var. Afrika’daki aileler yılın sadece belli zamanlarında hasat yapabiliyor. Buda yetmiyor dolayısıyla. Keçi oraya adaptasyon sağlamış bir hayvan. Biz ailelere 4 keçi veriyoruz. Üç dişi bir erkek. Bir yılda bu keçi sayısı 10-11’e ulaşıyor. Bizde ailelerden 2 tane keçiyi alıp başka ihtiyacı olan ailelere veriyoruz. En son yine Suriye İdlib’e 2 tır yardım gönderdik. Şimdiki projemiz tebessüm evleri. Oradaki insanların çadır yerini küçük briketten yapılan evlerde kalmasını sağlayacağız. İnşallah bununda çalışmalarına kısa süre içerisinde başlayacağız.”

 “ İnşallah daha çok insana ulaşıp daha çok yardım yaparız”

Dernek olarak daha çok insana yardım yapmayı hedeflediklerini belirten Cebeci şunları ifade etti: “Bundan sonra şuan yaptığımız yardımlara devam edeceğiz. Bize yardımlar geliyor. Bizde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bunun dışında çocuksu hayaller projemiz var. Biz bir okula gidiyor ve çocuklara hayallerini çizdiriyoruz. Çizdiği oyuncak hayalini bizde çocuklara ulaştırıyoruz. Dernek internet sitesi veya telefon numaralarımız ile bize ulaşabilirler.  İnşallah daha çok insana ulaşıp daha çok yardım yaparız. Bizim 20-25 kişilik bir ekibimiz var. Bu ekiple beraber daha çok yardımlar yapacağımıza inanıyorum.”