Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya’da başlattığı “İstihdamda Milli Seferberlik” kapsamında Düzce, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerini ağırlamaya devam ediyor. Bu kez Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurulu Başkanı Adem Ceylan ve beraberindeki müfettişler Düzce’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

İlk durağı Düzce SGK olan yetkililer burada bir basın açıklaması yaptı. İstihdamda Milli Seferberlik kapsamında 81 ili gezmedeki amaçlarının vatandaş odaklı bir hizmet anlayışı olduğunu kaydeden ÇSGB Mesleki Yeterlilik Kurulu Başkanı Adem Ceylan şöyle konuştu:

“Öncelikli hedeflerimizden biri inşaat sektöründeki iş kazalarını önlemek. Bunun için de iş güvenliği tedbirlerini arttıracağız ve kazaları sıfıra indireceğiz. Yılbaşından bu yana toplan 1 milyon 200 bin kişiyi istihdam ettik. Yılsonuna kadar hedefimiz ise 2 milyon istihdam. Düzce’de bu ay sonuna kadar 4 bin 500 kişiyi istihdam etmişiz bu da Düzce için güzel bir rakam. Düzce için istihdam hedefimiz ise 12 bin kişi.”

Bugün Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda sanayicilerle bir araya gelerek toplantı gerçekleştirecek olan Ceylan ardından bir dizi incelemelerde bulunacak.