Camikebir Mahallesi'nden sonra Düzce'nin 2. kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirileceği Eski Sanayi Çarşısı'nda kepenk açan esnafları uzun bir aradan sonra ziyaret eden Başkan Keleş'i karşılarına gören sanayi esnafı merak ettiği soruları yöneltti.

Eski Sanayi Çarşısı ve çevresi için hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak sanayi esnafıyla sohbet eden Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, dönüşümün Düzce açısından önemine vurgu yaptı. Başkan Keleş, “Biliyorsunuz yaşadığımız şehirde hem nüfus hem de hacim inanılmaz bir hızla büyüyor, şehir merkezinde yaşam alanlarında kalan sanayi esnafımızın da daha nezih bir ortamda işlerine devam etmelerini istiyoruz. Bu açıdan bu bölgeye yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarının örnek bir çalışma olmasını arzu ediyoruz. Bu proje sayesinde şehir merkezinden uzaklaşan esnafımız daha rahat bir ortamda işlerini yürütebilecek. Bu dönüşümü hep birlikte, el birliği ile yapacağımıza inanıyorum.” dedi.

800'e yakın konut, 5 yıldızlı otel
Diğer taraftan Düzce Belediyesi tarafından Uzun Mustafa ile Kültür mahalleleri sınırları içinde bulunan ‘Eski Sanayi Çarşısı’ olarak adlandırılan alanda uygulanacak ‘Kentsel Dönüşüm’ projesi geçtiğimiz ay revize edildi. Spor alanlarının kentsel dönüşüm dışı bırakıldığı yeni proje, 21.640 hektarlık alanda uygulanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilecek planlama için tüm hazırlıklar tamamlandı. Söz konusu alan, eski binaların yoğunluğu, kent merkezine yakın olması, 'sanayi' kullanımına elverişsizliği, bölgenin kent bütünlüğü içinde değerlendirilmesi amacıyla kentsel dönüşüme girdi. Hazırlanan ilk fizibilite raporlarında da bölgede 800'e yakın konut yapılması, 5 yıldızlı otel, AVM’ler, donatı alanları ile yeşil alanların bulunması hedefleniyor.

Haber:C.ÜSTÜNER