Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Erguvan Sosyal Tesisleri'ndeki basın buluşmasında, yaklaşık 1.5 yıl kapalı kaldıktan sonra 4 Aralık'ta tekrar araç trafiğine açılan İstanbul Caddesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Ben de açılması yönünde görüş bildirdim”
İl Trafik Komisyonu kararıyla yeniden araç trafiğine açılan İstanbul Caddesi ile ilgili tasarruf gösterip göstermediği konusunda Başkan Ay, şunları kaydetti:

“Bana esnaftan birçok kaşeli ve imzalı kağıtlar geldi. Esnaftan ve banka müdürlerinden sayılır insanlar geldiler ve akşam olunca caddede kimsenin kalmadığını, caddenin açılmasını istedi. Oradaki esnafımız kirasını ödeyemez hale gelmişti. Ben de açılması yönünde görüş bildirdim. Milletvekilleri ve Sayın Valimizle görüştük. Bu doğrultuda, İstanbul Caddesinin açılması yönünde karar aldık. Ancak yaz aylarında oradaki dubalarımızı kaldırırız ve insanlarımız sıcak günlerde bu caddede dolaşabilir.”

“Tramvayın mesafesini uzatacağız, hastane ve belediye arasında çalışacak”
İstanbul Caddesi Yayalaştırma Projesi kapsamında hayata geçirilen tramvay projesinin akıbeti ile ilgili ise şu bilgilendirmeyi yaptı:

“Tramvayın mesafesi kısa ve Askerlik Şubesi önünde bulunan tramvayın garı yolu kapatıyor. Buradan onu da kaldıracağız. Hastanemizin önüne götüreceğiz. Tramvayımızın mesafesini uzatacağız. Hastane ve belediye arasında çalışacak.”

“Orada maddi bir kayıp yok”
Proje için harcanan yüz binlerce lira irdelendiğinde ise “Orada maddi bir kayıp yok. Dubalarımız orada duruyor. Yazın sıcak havalarda veya bir etkinlik olduğunda kaldırıp, orayı yeniden kullanabiliriz. Raylarımız da duruyor, hatta uzatacağız. Burada bir kayıp yok. Sonuçta yol kapandı ve açıldı.” dedi.

“Caddede araç parkına müsaade etmeyeceğiz”
Belediye Başkanı Dursun Ay, cadde üzerinde parklanma olup olmayacağı yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

“Caddede araç parkına müsaade etmeyeceğiz. 5 dakika duracak, emniyetimizle de görüşeceğiz. Oradaki araçları çekeceğiz. 5 dakika park edip alışverişini gerçekleştirip, yoluna devam edecek. Bu konuyu görüşeceğiz. En fazla 5-10 dakika durma izni olacak. Oradaki esnafımızın aracını akşama kadar oraya park etmesi diye bir şey yok.”

“Bankalara göre hareket etmedik”
Tekrar trafiğe açma kararının bankaların talepleri göz önüne alınarak mı uygulamaya koyulduğu şeklindeki soru üzerine Başkan Ay, “Bankalara göre hareket etmiyoruz. Biz ilk geldiğimizde yüzde 55 civarında oradaki esnaf “Kapalı kalsın” dedi. Halkımız da yüzde 60-65 kapalı kalmasını istiyordu. İlerleyen zamanda şehir değişti. Zaten ekonomik kriz var. Çoğu esnaf bana faturalarını gösterdi. “Kiramızı ödeyemiyoruz, iflas edeceğiz” dediler. Sadece bankalar değil. Onlar ayrı geldi. Onların sıkıntısı, gün içerisinde para getirip götüremediklerini, çok tehlikeli olduğunu söylediler. Oradaki esnafın sıkıntısından dolayı bir karar aldık. Yine halkı dinlemiş olduk." şeklinde konuştu.

Haber: C.ÜSTÜNER

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8