Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yaptığı yazılı açıklamada, Düzce’nin sosyal ve kültürel anlamda gelişmesi için kurum olarak başlattıkları çalışmaları yakından takip etmeye devam ettiğini aktardı.

Başkan Dr. Faruk Özlü, kısa sürede tamamlanacak olan çalışmaların ardından Düzce’nin adının daha çok duyulacağını kaydetti.

ESKİ LOJMAN KİTAP KAFE OLACAK

İlk olarak eski Kaymakamlık Lojmanı’nın olduğu binanın Kitap Kafe’ye dönüştürülmesi amacıyla başlatılan çalışma hakkında bilgi alan Özlü, eski lojmanın kütüphaneye dönüştürülmesinde sona yaklaştıklarını belirterek her yaştan kişiye hitap edecek donatıların mevcut olacağı bir kütüphane olacağını kaydetti.

KAFKAS KONAK PARKI YAPILIYOR

Ardından Kafkas Konak Parkı hakkında bilgi veren Özlü, başkan yardımcıları ile çalışmaları sık sık yerinde incelediği projenin bir an önce bitirilmesi için çalışmaların hızlandırılacağını kaydedildi. Çok yönlü Kafkas Konak Park Sabiha Ulusoy Kütüphanesi’nin de temelinin bittiğini söyleyen Özlü, “Şimdi hazırladığımız proje ile alanı en kısa sürede vatandaşlarımızın kullanımına sunmak için çalışmaya devam ediyoruz.” ifadesini kullandı.

BİLİM MERKEZİ BİTMEK ÜZERE

Düzce’nin bilim ve teknoloji alanında adını duyuracak proje ile icatlara imza atılacağı Bilim Merkezi projesinin bitmek üzere olduğunu açıklayan Başkan Özlü, “Bilim Merkezi projemiz bitirmek üzere, detaylar için ekibimizle fikir alışverişinde bulunduk. Ortak akılla, gelişmiş projelerle bu şehre hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

SANAYİ ARAZİLERİNİ GEZDİ

Geçtiğimiz hafta 63 dönüm arazinin Düzce Belediyesi’ne geçmesinin ardından Modern Sanayi Sitesi’nin inşa edileceği Beslanbey’deki arazileri de gezdiğini kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehir merkezinde kalan sanayi alanlarını yeni alanda modern ve düzenli binalara taşıyacaklarını belirtti.

Başkan Dr. Faruk Özlü, şehrin dört bir yanında devam eden asfalt çalışmalarını da yakından takip ettiklerini ifade etti.

“MUHTARLARIN HİZMET İMKANI İYİLEŞTİRİLİYOR”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yakın zamanda inşaatını gezdiği Soğukpınar Mahalle Muhtarlığı hakkında da şunları kaydetti: “Muhtarlarımızın hizmet imkanlarını iyileştirmek üzere Soğukpınar Mahallesi Muhtarlık Hizmet Binası’nda da hummalı bir çalışma yürütüyoruz. İnşaat en kısa sürede bitecek. Hem vatandaşımızın, hem de muhtarlarımızın memnuniyeti bizim için çok kıymetlidir.”