Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, partisinin basın mensuplarına yönelik düzenlediği kahvaltıda merak edilen konulara açıklık getirdi.
Basın çalışanlarının sıkıntı ve taleplerini dinlemeye geldiğini aktaran Başkan Özlü, tek tek yöneltilen sorulara yanıt verdi.




“Haber verilmeden iptal edilmesi çok büyük ayıp”
Kurumun borç yükünü hafifletmek için mali disiplin tedbirleri uygulayan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, serbest kartlara yönelik yapılan yeni düzenleme kapsamında kendilerine bilgi verilmeden kartları iptal edilen basın mensuplarının serzenişi üzerine şu açıklamalarda bulundu:
“Serbest kartlara yönelik basın çalışanları ile bir araya gelerek bir toplantı yapalım. Kriter belirleyelim arkadaşlar. ‘Geçimini basından sağlayan kişiler için’ gibi kriter var, bunu bir araya gelerek belirleyelim. Basın kartlarını belediye haber verilmeden iptal edilmesi çok büyük ayıp arkadaşlar. Bunu yapan görevli arkadaş yanlış yapmış.”

“Kurumsal bir değerlendirme, bireysel değil”
Belediye personeline yönelik uygulanan performans değerlendirmesi sonrası toplu işten çıkarma olup olmayacağını konusunda ise Başkan Özlü, şunları kaydetti:
“Personel ile ilgili yılsonunda bir değerlendirme yaptık; performans değerlendirmesi. Bu yapmış olduğumuz değerlendirmenin sonuçları var. Bu sonuçlara göre arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyor. Performansı düşük olanlar da var yüksek olanlar da var. Bu kurumsal bir değerlendirme, bireysel değildir. Kişilerle ilgili de değildir. Bunu da yakında sizlerle paylaşacağım. Belediye olarak topluca işten çıkartma gibi bir şey düşünseydik göreve geldiğimiz ilk günde bunu yaparız. 9 aylık süreç geçti bunun yapılması lazım modern kurum ve şirketlerde yapılır. Sonuçlara göre de değerlendirme yapacağız.”




“400 alacaklı ile görüşüyor”
Başkanlık görevini devraldığı günden itibaren kurum içinde çeşitli düzenlemeler yaparak mali disiplin tedbirleri uygulayan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, bu yıl için gelir gider dengesinin oluşturulduğunu belirterek, "Maddi konularda elimizden geleni yapıyoruz. Belediyenin maddi sıkıntısı var 9 aydır konuşuyoruz. Geçen seneden daha iyi durumdayız. Yaptığımız düzenleme ve kısıtlamalar ile gelirimiz giderimizi karşılar hale geldi. Özel bankalara borçlarımızı yapılandırdık. Piyasa borcumuz ile alakalı 400 alacaklı ile arkadaşlarımız görüşüyor. Onlarla pazarlık halindeyiz, ‘faizlerinizden vazgeçin, anaparadan indirim yapın’ dedik." ifadelerini kullandı.
 
Personel İle İlgili Çalışmalarımız Devam Ediyor
Başkan Özlü, belediye personelinin yıl sonu performanslarının ölçüldüğünü, raporlara göre ilerleyen süreçte işlem yapılacağını söyleyerek "personelle ilgili yıl sonunda bir değerlendirme yaptık. Performans değerlendirmesi. Bunun sonuçları var arkadaşlarımız üzerinde çalışıyorlar. Performansı düşük olanlar var yüksek olanlar var. Kurumsal bir değerlendirme yapılıyor. Bunu da yakında sizlerle paylaşacağız. Biz belediye olarak topluca işten çıkarmayı düşünseydik göreve geldiğimizde yapardık. 2019 yılında performansı değerlendirdik. Her şirkette her modern kurumda bu yapılır. Bunun sonuçları var ona göre bir işlem yapacağız" şeklinde konuştu.