Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla yaptığı toplantıda son günlerin çok tartışılan konularından biri olan belediyedeki yüksek güvenlikli otomatik kapı ile ilgili konuştu. Neden böyle bir kapı yaptırma ihtiyacı duyduğunu Başkan Keleş, bir dönem sosyal medya üzerinden atıştığı DÜZDER Başkanı Cemal Aksan’ın sorusu üzerine yanıt verdi.

Aksan: tehdit varsa bilelim

DÜZDER Başkanı Aksan, toplantıda söz alarak Başkan Keleş’e “Belediye Başkanı geliyor sanki Recep Tayyip Erdoğan geliyor. Düzce burası. hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Bunlar bizi üzüyor. Mesela millet kapıları kaldırıyor. Siz makamına neden kapı koyuyorsunuz onu da anlamadım. Düzce’den size bir tehdit varsa biz de bilelim, biz de sizi savunalım.” ifadelerini kullandı.

Başkan Keleş, Aksan’ın konuşmasının ardından beyaz tahta üzerinde kapının bulunduğu noktayı çizerek gerekçelerini anlattı.

20 kişi birden üzerime saldırıyordu!

Keleş,“Belediye küçük. Çok fazla alan yok. Bir bakan, vali yada dışarıdan bir misafir geliyor. Uğurlamak için kapıyı açıyorum.  20 kişi birden ben işimi halledeyim diye üzerime saldırıyor. Başkanım “şu işim var”, “para lazım”, “çocuk beni dövdü.” “Faturam var”, “hanım evden kovdu” gibi aklına gelebilecek karmaşık 20 adam her gün dikiliyor. Bu adamları tek tek dinlemeye kalksam, misafiri uğurlamam lazım,içeride randevulu gelmiş misafir var. Ayıp oluyor. İçeri girenin kim olduğu belli değil. Bazısı mesela mısır tezgahı kurmuş kaldırmışız. Son sürat geliyor belediyeye. Elinde bıçak mı var, cebinde tabanca mı var niçin geldi? Böyle olaylar da oldu. bir steril ortam oluşması lazım.” dedi.

Olması gereken bu!

Başkan Keleş, kapının her belediyede olduğunu savunarak sözlerine devam etti ve güvenlik önlemlerinin artacağını belirtti.

Başkan Keleş, “Bu her belediye de var. Şimdi koltuklar da koyacağız. Dışarıdan gelirken neden geldiği sorulacak. Üzerinde bıçak tabanca varsa xray cihazından geçicek. Olması gereken bu! Yoksa beni kimse koruyamaz. Allah korusun, öldürmek istese  evin önünde, sokakta da öldürür.”ifadelerini kullandı.

Haber;Y.SEVER