1999 depremleri sonrasında Düzce’de afetler üzerine bir çalışma yapan ve DIMSIS projesini geliştiren NIED Yer Bilimleri ve Afet Önleme Araştırma Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Shigeru Kakumoto ile Japonya Engeru Belediyesi ile çalışan Techno Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Tatsuhiko Ichinomiya , şirket Genel Müdürü ve Osaka Sangyo Üniversitesi Çevre Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Koli Yoshikawa’dan oluşan heyet Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i makamında ziyaret ederek, projenin gelişimleri konusunda bilgi verdi. Heyet, DIMSIS projesinin yanında “ Şehirlerin Güvenlik ve Refah Seviyesinin Arttırılması” Projesini görüşmek, Düzce ve Türkiye için son derece önemli olan uluslar arası ulaşım ile ilgili projelerini Türk Hükümetine ulaştırılmak üzere belediyeye sunmak, Düzce Üniversitesi ile işbirliği konusunda görüşmeler yapmak, Düzce’nin deprem sonrası yapılanma konusunda geldiği seviyeyi gözlemlemek, arazi kullanımı, ulaşım sistemleri ve yolları incelemek, deprem sonrası oluşan Düzce-Japonya arasındaki dostane ilişkilerin gelişerek devam etmesini sağlamak, Engeru Belediyesi ile Düzce Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması için çalışmalar yapacak.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'te ziyaretlerinden dolayı Japon heyete teşekkür ederek, “Yapılan projelerle Düzce'nin gelişmesi de ön plana çıkıyor. Yollar olsun, sahil çalışmaları olsun hem ülke hem de Düzce için gerekli olan çalışmalar. Bunun için bu çalışmaların ilerleyen süreçlerinin de takipçisi olmak gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Elimizden geldiğince çalışmaların takipcisi olacağız.”

Yapılan projelerin Düzce'de temsilcisi olan Başkan Mehmet Keleş yerel seçimlerin ardından da projelerin takipcisi olacağını söyledi. Keleş, “Bu tür görevler geçicidir ama yapılan çalışmalar her zaman hatırlanır. Başkanlık görevini bırakmamız demek çalışmaların takipcisi olmayacağız demek değildir. Seçimlerle birlikte yeni gelecek Belediye Başkanı'na görevi teslim edeceğiz. Belediye çalışanlarıyla olsun, Düzceliler'le olsun bağlantımı hiçbir zaman koparmayacağım.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin bir amacı da Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e veda etmek olurken Japon heyet, Düzce’de bulunduğu süre içinde Düzce Üniversitesi’ni ziyaret edecek ve Organize Sanayi Bölgesi’ni gezecek.