Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ulaşım sistemi özelleştirme ihalesi öncesi şehir içinde kullanılması planlanan örnek araçları incelemeye devam ediyor.  Farklı firmalarla yapılan görüşmeler sonucu 6 farklı otobüsü inceleyen Başkan Özlü minibüs tipi araçlarla ulaşım sisteminin daha kullanılabilir ve rantabl olacağını ifade ederken firma yetkililerinden de araçların donanımı hakkında bilgi aldı.
 
 


“5 - 10 dakikada seyahat edebilecek ulaşım sistemini kuracağız”
Tanıtımın ardından açıklamalar yapan Düzce Belediyesi Dr. Faruk Özlü şunları söyledi: “Değerli arkadaşlar bugüne kadar birden fazla otobüs geldi. Benim hatırladığım kadarıyla altıya yakın otobüs geldi farklı firmalardan hepsine baktık inceledik. Biz burada şunu arıyoruz. Düzcelilerin içinde rahatça oturarak seyahat edebilecekleri otobüs arıyoruz. Şuan ki toplu taşıma sisteminde 12 metre boyunda otobüsler kullanılmakta. Bunlara baktığımızda yolcu sayısıyla otobüs büyüklüğü münasip olmamasından bir zarar söz konusu . Bizim birinci önceliğimiz sefer sayılarını sıklaştırmak yani her 5 dakikada 10 dakikada seyahat edebilecek ulaşım sistemini kurabilmek. İkincisi ise vatandaşlarımızın oturarak seyahat etmesini sağlamak. Dolayısıyla bu çerçevede 6 aydır çalışıyoruz. Bu çalışmalar sonuçlandı ihaleye çıktık. Yarın ihalemiz var. Düzce’de yaklaşık 114 vatandaşımızı otobüs sahibi yapacağız. 114 vatandaşımız otobüs alacaklar Düzce Belediyesi’ne hizmet edecekler. Düzce Belediyesi’nin hattında yolcu taşıyacaklar."
 


 

 
“Hiçbir mahsuru yok ihale için canlı  yayın olabilir”
Yapılacak ihalenin canlı olarak yayınlanmasında bir sıkıntı olmadığını belirten Başkan Özlü şöyle konuştu: “Otobüsler vatandaşlarımıza ait olacak. Otobüsler kendilerinin olduğunda hizmet kalitesi artacak. Yarın yapacağımız ihaleyi önemsiyoruz. Düzce’nin toplu taşıma sistemine nefes aldıracak toplu taşıma sisteminin sıkıntılarını giderecek bir çözüm olacak yarın ki ihale. İhalenin canlı yayınlanıp yayınlanmayacağına bakmadım ama olabilir. Hiçbir mahsuru yok canlı olabilir. Zaten şöyle söyleyeyim belediyenin encümen meclis odası var orada yapılıyor ihaleler. İhale açık olacak canlı yayın olur mu bakalım. Başvuruları  yarın saat 14:00'da alacağız. Soranlar ve ilgilenenler var sayıyı tam bilmiyorum."
 




Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü son olarak “Düzce’mize hayırlı olsun inşallah Düzce’deki toplu taşıma sistemini rahatlatacağız. Düzce’de artık insanlar arabalarıyla değil toplu taşıma sistemini kullanarak seyahat edecekler. Çok güzel hatlar belirledik. Bu çalışma 6 aylık bir alt yapı çalışmasının sonucudur” dedi.