Meteoroloji’nin günlerdir uyarısını yaptığı yoğun kar yağışı dün akşam saatlerinden itibaren Düzce il genelinde etkili oldu. Yağıştan günler önce tüm tedbirleri alan Düzce Belediyesi, gece boyu mesai yaparak ana arterleri açık tuttu. Don ve buzlanma riskine karşı da şehrin dört bir yanında konuşlandırılan ekipler tuzlama çalışması yaptı.

Gece boyunca mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan ekipler, günün ilk ışıklarıyla birlikte de işe gidecek vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için kaldırım, durak ve kent merkezindeki köprülerde yürüyüş yollarını açmak için büyük çaba sarf etti.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yürütülen çalışmalar hakkında her saat başı sahada çalışan ekiplerden rapor aldı.  Gece boyunca 153 Beyaz Masa’ya gelen ihbarlar da anında değerlendirilerek belediye ekipleri müdahale etmek için kısa sürede sorunlu bölgelere yönlendirildi.

Öte yandan hava sıcaklıklarının sıfırın altında seyretmesi nedeniyle don ve buzlanma riskine karşı da il genelinde yol ve kaldırım tuzlama çalışmaları devam ediyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN