Düzce Belediyesi tarafından kafe/kütüphane konseptinde projelendirilen ve şehre ayrı bir değer katması hedeflenen Millet Kütüphanesi’nin yapım çalışmalarında sona geldiği bildirildi. 
Belediyeden projedeki son duruma ilişkin yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi: “Eski kaymakamlık lojmanının bulunduğu alanda kafe-kütüphane konsepti ile yapımına başlanan Millet Kütüphanesi’nin çevre düzenlemesi gerçekleştiriliyor. Peyzaj düzenlemesinin hızlandırıldığı, giriş alanının ise doğal taşlar ile hazırlandığı kütüphane şimdiden estetik görüntüsü ile dikkat çekiyor.


BİLGİSAYAR ODASI
Millet Kütüphanesi’nin kış bahçesi olarak adlandırılan arka kısmında hummalı çalışma gerçekleştiren ekipler peyzaj çalışmalarını tamamlamak için zamanla yarışıyor. Kütüphanenin iç kısmında ise kitaplıkların yerleştirilme işlemi tamamlanırken, bilgisayar odasına yönelik düzenlemelerde kısa sürede tamamlanmış olacak.
ÜCRETSİZ Wİ-Fİ
Dekorasyonundan masalarına kadar iç dizaynının her noktasında ahşabın ihtişamının gözler önüne serildiği kütüphane tamamlandığında kitaplık alanlarından oturma alanlarına, ücretsiz Wİ-Fİ hizmetinden bilgisayar odalarına kadar bir çok hizmet konsepti ile Düzce’nin en çok talep edilen ve en çok rağbet gören mekanlarından biri haline gelmiş olacak.”


BAŞKAN ÖZLÜ’DEN ‘ÇALIŞMALARI HIZLANDIRIN’ TALİMATI
Öte yandan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün önemle üzerinde durduğu Millet Kütüphanesi’nin son durumunu yerinde incelediği bildirildi. Bir yandan iç dizayn çalışmaları devam eden kütüphanede diğer taraftan da çevre düzenlemelerine yönelik süreci takip ettiği aktarılan Başkan Özlü’nün projenin hızlı şekilde tamamlanarak kütüphanenin bir an önce hizmete açılması talimatı verdiği bildirildi.