Düzce’de son günlerde zirve yapan hava kirliliği sorununun ardından adımlar atılmaya başladı. İlk olarak AK Parti Düzce Miletvekilerinin çalışması sonucu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konu ile ilgili bir ön rapor hazırladı. Ardından bakanlık tarafından oluşturulan heyet Düzce’de yöneticilerle görüşmek ve hava kirliliğine neden olan etkenlerin belirlenmesine yönelik çalışma yapmak üzere Düzce’ye geldi. Bakanlık heyeti önce Düzce Valisi Cevdet Atay ile görüştü ve bu görüşmeden sorunun çözümüne yönelik doğalgaz kullanımının teşvik edileceği bir karar çıktı.

Ardından Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü heyetle bir toplantı yaparak kısa, orta ve uzun vadede atılması gereken adımlar masaya yatırıldı. Özlü bu toplantıda “Sorumluluk almayı ve çözüm ortağı olmayı istiyoruz” mesajı verdi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Özlü, Düzce Üniversitesi, Düzce Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ve diğer kurumların da elini taşın altına koyduğunu ifade ederek, Düzce’nin ortak sorununa ortak çalışma ile çözüm bulacaklarını söyledi. Özlü, Düzce’de doğalgaz kullanımının artırılması ve doğalgaz aboneliği noktasında bir kampanya başlatılması için girişimlerde bulunacağını da açıklamıştı.

DÜZCE’DE FARKLI BÖLGELERDE ÖLÇÜM YAPILACAK

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen heyetle yapılan görüşmeler sonucunda Düzce’ye mobil ölçüm aracının gelerek şehrin belli bölgelerinde ölçümler yapması kararlaştırıldı. Alınan ölçümler ve numunelerin ardından hava kirliliğine neden olan kaynakları ortaya koyulacağı ve hava kirliliğine neden olan kaynakların, ısınmadan mı, sanayi ya da taşıtlardan mı olduğunu belirleneceği açıklandı. Bu işlemlerin ardından eylem planı hazırlanarak uygulamaya geçilecek. Öte yandan fabrikaların bacalarının filtrelerinin elektronik sistemle kontrol edilmesi için gereken adımların atılması sağlanacak.

BAŞKAN ÖZLÜ, BAKAN KURUM İLE GÖRÜŞTÜ

Tüm bu gelişmelerin ardından Başkan Özlü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Düzce’deki hava kirliliğinin nedenleri ve çözüm önerileri değerlendirilirken Başkan Özlü, sorununun çözümü için Düzce Belediyesi olarak öncülük etmeye ve çözüm ortaklığına hazır olduklarını Bakan Kurum’a iletti.

KURUM: DESTEĞE HAZIRIZ

Görüşmede Bakan Kurum da, sorunun çözümüne yönelik atılacak her türlü adımda desteğe hazır olduklarını ifade etti. Görüşme ile ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Başkan Özlü, Bakan Kurum’a destekleri için teşekkür etti.

HABER: Mehmet GÜNESEN