İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Twitter hesabından paylaştığı mesajda Cuma gecesi getirilen 2 günlük sokağa çıkma yasağı öncesi yaşanan kaosu işaret ederek, “Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir” ifadeleriyle görevi bıraktığını açıklamıştı.

Soylu’nun istifası ile ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada “Sayın Bakanımız istifa talebini Sayın Cumhurbaşkanımıza sunmuş, Cumhurbaşkanımız bu talebi uygun bulmadığını kendisine ifade etmiştir” denilerek göreve devam edeceği kaydedildi.

Bunun üzerine bir mesaj yayımlayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Soylu’nun istifasının kabul edilmemesini mutlulukla karşıladıklarını söyledi. Özlü, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun istifasının kabul edilmemesine çok çok mutlu oldum. Sayın Bakanımızın Türkiye için yapacağı daha çok önemli hizmetleri olacağına her zaman inandım, inanıyorum.”  ifadelerini kullandı.