Düzce Belediyesi’nde yeni atama rüzgarı… Başkan Faruk Özlü, kendine yakın olan iki ismi, belediye iktisadi teşebbüsleri olan BELKA A.Ş. ve BELTAŞ A.Ş.’nin yönetimine atadı.

Artık Fevai Arslan’ın gölgesi değil kendisi var

Düzce eski Milletvekili ve AK Parti eski İl Başkanı Fevai Arslan artık belediyeyi dışarıdan akılla değil, bizzat şirket yönetiminde yer alarak ortak akılla yönlendirecek. Milletvekili aday olduğu yıllardan bu yana Başkan Özlü ile arasından su sızmayan Arslan’ın birçok konuda eski arkadaşına tavsiye ve telkinlerde bulunduğu biliniyor. Teşkilattan gelen bir isim olan ve yıllardır esnaflık yaptığı için Düzce’nin dokusunu iyi bilen Arslan’ın bir süredir aktif göreve getirileceği konuşuluyordu. Beklenen hamle geçtiğimiz hafta geldi. Başkan Faruk Özlü’nün onayıyla eski Vekil Fevai Arslan, belediyeye ait şantiyelerde bazalt üretimi ve taş işletme faaliyetlerini yürüten BELTAŞ A.Ş.’nin finans ve yatırımdan sorumlu yönetim kurulu üyesi oldu. BELTAŞ şirketine bağlı Çınardüzü Taş İşleme Tesisleri’nde üretilen asfalt hammaddesi bazaltın Rusya'ya ihraç edildiği şu günlerde Arslan’ın bilgi ve tecrübeleri ile yeni yurt dışı bağlantılar kurmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İstihdam Sarıcan’dan sorulacak: Yetki yelpazesi genişledi

Düzce Belediyesi’nde icraatları ile dikkat çeken idarecilerden olan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Burçin Sarıcan artık daha geniş yelpazede istihdamdan sorumlu olacak. İşe alım ve çıkarımlarla bizzat ilgilendiği için belediyenin kalbi konumunda olan insan kaynakları biriminin başında olan Sarıcan’ın istihdama yönelik konularda Belediye Başkanı Faruk Özlü ile sık sık birebir görüşmeler yaptığı biliniyor. Liyakatın işe alımlarda büyük rol oynaması gereken Düzce Belediyesi’nde onlarca işçinin alınması ve çıkarılmasında aktif rol oynayan Sarıcan’ın bu performansı Özlü tarafından yeni bir görevle taçlandırıldı. Müdür Sarıcan artık DÜZCE BELKA İnsan Kaynakları A.Ş’nin yönetiminde de görev alacak. 696 KHK ile kadroya geçen taşeron personelin bağlı olduğu BELKA A.Ş. insan kaynağı ve personel yönetimi sorumluluğunu üstlenirken, şirketin yönetime giren Sarıcan, istihdamın odak noktasında yer almış oldu.

Eski Belediye Başkanı Ahmet Azap ayrıntısı!

Öte yandan Düzce’deki ilçe ve belde belediyelerinin belli bir yüzdeyle Düzce Belediyesi şirketlerine ortak olduğu bilinirken, bu düşük yüzdeli ortaklıklar belediye başkanları ya da yardımcılarına yönetime girme imkanı tanıyor. Mevcut başkanlardan BELTAŞ ya da BELKA’nın yönetimine giren olmazken, Gümüşova’nın AK Partili eski Belediye Başkanı Ahmet Azap’ın BELTAŞ A.Ş. yönetiminde yer alması dikkat çekiyor. Diğer taraftan aslen Başkan Özlü gibi Çilimlili olan Fevai Arslan artık aynı zamanda akrabalık ilişkisi bulunan Ahmet Azap’la aynı şirket yönetiminde birlikte çalışacak.