İYİ Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Oğuz Özyiğit, sosyal medya hesabından yüksek hızlı tren projesi üzerinden Başkan Özlü'ye yüklendi. Geçmişte Tokat güzergahına yapılmak istenen tren hattına halkın ve belediye başkanının karşı çıktığı rivayetini paylaşımına taşıyan Özyiğit 'Teknik bir konu' başlığı altında şu ifadeleri kullandı:

ÖZYİĞİT'TEN TOKAT ÖRNEKLİ BAŞKAN ÖZLÜ ELEŞTİRİSİ

"Ülkeyi demirağlarla ördüğümüz yıllarda Sivas- Samsun arası tren yolu projesi başlatılır.

Dönemin Tokat Milletvekili, Atatürk'ten trenin Tokat'an geçmesi için talepte bulunur.

Atatürk konunun teknik bir konu olduğunu söyler ve mühendislerini Tokat'a yollayıp konun teknik boyutunu araştırmalarını söyler.

Tokat'ta bir kısım halk trenin şehirlerinden geçmelerini istemez. Şehrin yeşilliği bozulur, hava kirliliği oluşur kanaati hakimdir. Bu yaklaşıma zamanın belediye başkanıda destek vermektedir.

Ankara'dan mühendisler gelir. Geçmesi istenen güzergahı analiz etmeleri gereklidir.

Belediye Başkanı gelen heyeti Tokat'ın en üçkağıtçısına teslim eder ve teslim ettiği kişiye trenin şehirlerinden geçmesini engellemesi için elinden geleni yapmasını söyler.

Ankara'dan gelen heyet Artova'nın dağlarında bu üçkağıtçı tarafından terk edilir. Gece dağda bir başlarına kalan heyet bu duruma çok sinirlenir ve aslında tekniğe uygun olan trenin Tokat'tan geçmesi talebini kabul etmez ve tren yolununun daha zor eğimli araziden geçmesini raporlar.

Ve tren tekniğe uygun olmasına rağmen Tokat'tan geçmez. Tokatlılar o dönem illerine yapılacak bir yatırımı daha kaçırmıştır.

"ÖZLÜ TALEPTE BULUNMADI"

Düzce Belediye Başkanı hızlı trenin Düzce'den geçmesi için bir talepte bulunmazken, yatırımın Düzce'den geçmesi için talepte bulunanlara da bu konunun teknik bir konu olduğunu ve Cumhurbaşkanı'nın karar vereceğini söylemiştir.

Yoksa Düzce'ye de Ankara'dan bir heyet mi gelecek?

Yaşadığımız bilgi ve teknoloji çağında, hızlı treninin Düzce'den geçmesi için teknik bir sorun yoktur, yeter ki isteyin, teknik konu aşılır.

Denizin altından tren geçirmeyi başarabilen bu ülke, treni de Düzce'den geçirecek bilgiye ve tecrübeye sahiptir.

Kalın Sağlıcakla..."

ŞAMANDAR'DAN ÖZYİĞİT'E DESTEK PAYLAŞIMI: ÖZLÜ İLGİLENMEDİ

İYİ Partili Özyiğit'in bu paylaşımının ardından Düzce Üniversitesi akademisyenlerinden olan ve hızlı tren projesinin Düzce'den geçmesi için proje ve raporlar hazırladığı bilinen Prof. Dr. Ayhan Şamandar 'Faruk Özlü konu ile hiç ilgilenmedi' yorumuyla Özyiğit'in paylaşımını destekledi.

DÜZCE'DE SİYASET PLATFOTMU BAŞKAN ÖZLÜ'YÜ BÖYLE SAVUNDU

Bu gelişmeler üzerine 'Düzce'de siyaset' adlı sosyal medya platformu, anlatılanları iftira olarak niteledi. Başkan Özlü'nün hızlı trene nasıl sahip çıktığını şöyle savundu: "İftira siyasetindeki son perdeye cevaplar.

Düzce’de Hızlı Tren polemiğini bir de bu açıdan değerlendirelim.

Prof. Dr Ayhan Şamandar’ı Ulaştırma Bakanlığı teknik heyeti ile görüştürme fikri Faruk Özlü’nündür. Seçimden önce Abant Kahvecisi'ndeki toplantıda bizzat Faruk Özlü tarafından kendisine söylenmiştir. Söz konusu görüşmeyi; AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayse Keşir hanımefendi organize etti ve görüşmeye kendisi katılmıştır. Görüşme fikri zaten Ayhan Bey’in değildir! Görüşmede yaptığı sunum kabul görmemiş, nezaket gereği kendisine ‘inceleyeceğiz’ denilmiştir. Konuyla ilgili hazırladığı ve Faruk Özlü’ye verdiği ilk sunumda %30 İşletme Maliyeti, %70 Kâr varsayımı olduğunu gören Özlü; Prof. Dr. Ayhan Şamandar’a hesaplarında yanlış olduğunu söylediğinde hesaplarını %70 İşletme Maliyeti, %30 Kâr şeklinde düzelmiştir. Bunu da kamuoyu ile paylaşmakta fayda vardır.

Deprem sonrası inşa ettiği Düzce Kasrı nasıl "çürük" çıktı ise Hızlı Trende de hesapları yanlış çıkmıştır.

Ayhan Bey siyaset yapmakta, rektör olmak istemektedir. Yaptığı şovda ‘Profesör olarak’ tek başına yazdığı uluslararası kaç makalesi olduğunu da bizlere aktarırsa memnuniyet duyarız.”