Yapılan 29 Mart yerel seçimlerinin öncesinde Düzce'de çözülmeyi bekleyen sorunlarda masaya yatırılarak gün yüzüne çıkmıştı. Seçimlerin ardından Düzce Belediye Başkanı olan adayın yani İsmail Bayram'ın göreve gelmesiyle birlikte bu sorunları çözmesi gerektiği de vurgulanmıştı.

Düzce'nin en önemli sorunları ise Düzce'nin tek bir merkezli otobüs terminaline sahip olması gerektiği, yine Düzce'nin her sokak başında değil tek bir pazaryerine sahip olması ve bu pazaryerinin merkezi biryerde olması gerektiği, yıllar önce yapılan ama bir türlü sorunları çözülemeyen hal binasında bakım çalışmaları, yeni mahalle olan köylerde çözülmeyi bekleyen altyapı çalışmaları, devamlı gündeme gelen Düzce'nin imar planlarının yenilenmesi, yapımına devam edilen ve yeni yapılacak yolların istimlak sorunlarının çözülmesi, projesinin hazırlandığı söylenen çoban kavşağında yapılması düşünülen altgeçit, adından sözettiren Düzce içmesuyu şebekesindeki yüzde 60'lara varan su kaybının çözülmesi, sorunlu kent olarak adından sözettiren Yenikent bulunan park ve bahçelerdeki sorunlar başta olmak üzere diğer sorunların çözülmesi, yıllardır ne olacağı belli olmayan Düzce Lisesi karşısındaki Düzce Belediyesi Kültür ve Ticaret Merkezi'nin durumu. Düzce'nin en önemli sorunu ise Düzce Belediyesi'nn yüklü bir borcu olması.

Düzce'nin sorunları saymakla bitmiyor. Ortaya çıkan sorunlar kadar başka sorunlarda bulunuyor. Yerel seçimler yapıldı, Başkan seçildi. Yeni Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın sorunları ne şekilde çözmeye çalışacağı ya da sorunlar karşısında nasıl bir tutum sergileyeceği ise ilerleyen günlerde belli olacak.