19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda CHP İl Gençlik Kolları tarafından hem Soma'daki maden faciası hem de Anıtpark'ta düzenlenen çelenk sunma töreninde yaşananlara ilişkin eleştiri dolu bir açıklama yapıldı. CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Haşim Al'ın vatani görevi dolayısıyla başkanlığı devralan Özlem Çıtlak açıklamalarına ilk olarak Soma’da yaşanan faciadan duydukları üzüntüyü ifade ederek başladı. Ardından bu olaydan 15 gün önce partisinin Milletvekili Özgür Özel'in Soma maden ocağıyla ilgili sorunları içeren soru önergesinin AK Parti tarafından reddedildiğini hatırlatarak, Düzce milletvekilerini hedef aldı. Çıtlak, “AK Parti Düzce Milletvekili Sayın Korkmaz, daha önce 'Bizim işimiz el kaldırıp indirmektir, el kaldırmazsak yasa çıkma.' ifadeleriyle gündeme gelmişti. Maden işçilerimizin yararına olan bir konu, sırf CHP hazırlayıp önümüze koydu diyerek onaylamamışlardır ve ardından bu olay gerçekleşmiştir. O halde bu faciadan AK Parti Düzce milletvekilleri de bizzat sorumludur. Onlar da Başbakan gibi kader mi diyorlar? Önce sen tedbirini al takdir Allah’tandır. Önlemi alınabilecek bir kazayı ve kaza daha önce olmadan avaz avaz bağırıyorsa ve birileri de bunun farkında olup meclise kadar taşıyorsa ve bazıları da kasıtlı olarak onaylamıyorsa kader değildir bu!” dedi.


Esefle kınıyoruz


Sert açıklamalarında rotayı bu kez AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e çeviren CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Özlem Çıtlak, şunları kaydetti: “Bu olaylar vuku bulmuşken ve milletimizin acılarını paylaşmak yerine büyük bir pişkinlikle Hüseyin Çelik’in yaptığı açıklama ise ‘’Fakirin kömürünü de zengin mi çıkarsın’’ oldu. Günümüz Türkiye’sinde her şey pahalıyken benzin bile alıp başını giderken bu kadar ucuz muydu insan hayatı? Bu kazada payı olan AK Parti Düzce milletvekillerini esefle kınıyor, sorumluların adalet karşısında yargılanmasını hukuk sistemine olan güvenin daha fazla zedelenmemesi açısından önem taşımaktadır.”


Belediye başkanı Soma’daydı… Peki vali neredeydi?


Son olarak Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in Soma'da olması nedeniyle yer almadığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Anıpark'ta düzenlenen çelenk sunma törenine katılmayan Vali Ali İhsan Su ile törende maden kazası şehitlerinin sayısını yanlış aktaran Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci eleştiren Çıtlak, “Resmi törenlere katılmamayı alışkanlık edinen Düzce Valisi Ali İhsan Su, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına da katılmamıştır. Programa katılan Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ise Soma’da hayatını kaybetmiş kardeşlerimizin resmi rakamını açıklarken bile 31 kişi diyerek programa katılanlar tarafından tepki toplamıştır. Açıklamalarını samimi bulmadığımız Sayın Dereci ve programa katılmayan Düzce valisi Ali İhsan Su’ yu da esefle kınıyoruz. Şahsım ve teşkilatım adına ise tüm ulusumuz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

Haber;C.Üstüner