Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp “Kitabın Ortasından” programının yeni yayın döneminin ilk konuğu AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin oldu. Öncü TV ve 100.2 Radyo Öncü ortak yayınında yaklaşık 2 saat süren programın sonunda artık klasikleşen “Nasıl izah edersiniz?” bölümünde siyasetten bürokrasiye yerel yönetimden iş dünyasına Düzce’de tanınan çok sayıda isim Ünsal tarafından Keskin’e soruldu.

21 yıllık aktif siyasi hayatında birçok kişiyle anısı bulunan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, kendisine yöneltilen tanınmış simaları şöyle değerlendirdi:

ERDOĞAN BIYIK: Bir iş insanı! Bizim belediye başkanlık yarışında mücadele ettiğimiz bir arkadaşımız.

MEHMET HAYRİ ŞEN: Bizim devamlı görüştüğümüz çalışma bürokratlarımızdan biri. Gerçekten çalışan bir arkadaşımız, Düzce’yi ve Düzce’deki muhtarları öğrendi, yollarını öğrendi, memnunuz Allah razı olsun…

HIZIR EKŞİ: Müteahhit… Burada birçok eseri var, Allah hayırlı işler nasip etsin, tanıdığım bildiğim biri…

“Çok çalışkan ve işlerinde inat eden bir ağabeyimiz”

AHMET MUTLU: Ahmet ağabey diyeyim çünkü ilerlemiş yaşına rağmen o azim ve hırs… İnşallah ben de o yaşa geldiğimde öyle olurum. Çok çalışkan ve işlerinde inat eden bir ağabeyimiz.

“Allah onun da yolunu açık etsin, güzel günler nasip etsin”

VALİ CEVDET ATAY: Sayın valimiz; tanımaktan gurur duyduğum bürokrat bir arkadaşım, Düzce’nin her ilçesine, her köyüne giden vatandaşla içli dışlı olmayı seven bir valimiz… Allah onun da yolunu açık etsin, güzel günler nasip etsin.

GÖKHAN KAPOĞLU: Bizi heyecanlandırdı Düzcespor başkanı olarak. Nasıl heyecanlandırdı? Düzcespor’u şampiyon yaparak tüm Düzceliler’i heyecanlandırdı… Bir takımın arkasında nasıl kenetlenilmesi gerektiğini hepimize öğretti, ben kendisini hakikaten tebrik ediyorum… İnşallah bu sene de başarılı olacak inşallah…

“Partide ciddi emeği var, iyi bir arkadaşımız, Allah selamet versin”

YAVUZ GÜNEY: Yavuz benim kurucu merkez ilçe yönetim kurulu üyesi arkadaşımdı. Biz bu partide genç bulamadığımız için istifa ettirdik onu gençlik kolları başkanı yaptık… Partide ciddi emeği var, iyi bir arkadaşımız, Allah selamet versin.

HASAN GÜNDEN: Bizim bir hikâyemiz var Düzce’de, Hasan Günden’le beraber yazıyoruz bu hikâyeyi. Biz hep beraber başladık. Yavuz, Hasan Günden, ben ve 23 arkadaşım var o listede… O günden beri tanıdığım, güvendiğim, arkamı yaslandığım birisidir Hasan Günden! Başkan yardımcılığında da gerçekten çalışkan, konulara vakıf, bu milletin yararına çalışan bir arkadaşımız… Onu tanıdığım için çok mutluyum!

“Keleş’le sürekli görüşüyorum”

MEHMET KELEŞ: 2004 yılında, aday adaylığı döneminde tanıştım. Belediye başkan adayı olduğunda çok mutlu oldum, sonrasında ben ilçe başkanı olunca onun da çok sevindiğini bildiğim, sonrasında başkanlık döneminin sona ermesinde benim de onun üzerinde etkili olduğum, bir daha geldiğinde onunla beraber dolaştığım, hem renkli hem çok hikâyelerle dolu bir siyasi yaşamı var Keleş’in… Devamlı görüştüğüm bir arkadaşım!

MUHSİN YAVUZ: Muhsin de beraber siyasete başladığımız arkadaşlarımızdan… İlk belediye başkanlığı haberini beraber alıp beraber sevindik, o masadaki sevinci ben anlatamam size… Duruşuyla, tecrübesiyle, AK Parti’yi temsil etmesiyle hak ediyor bunları…

“Faruk Özlü de birlikte çalışmaktan son derece keyif alıyorum…”

FARUK ÖZLÜ: Belediye çalışmalarından memnunum. Eksik var mı? Hepimizde eksik var ama şu var; ben örnek alıyorum… Çünkü hem yaş olarak benden büyük hem de bakanlık yapmış biri olarak makam olarak da benden büyük… Tecrübesi, çözüm yöntemleri, Ankara ilişkileri, insanlar üzerinde bıraktığı intiba… Ben insanların iyi yönlerini örnek alırım. Faruk Özlü de birlikte çalışmaktan son derece keyif alıyorum…