31 Mart'ta belediye başkanı seçildiği parti olan MHP ile yollarının ayrılmasına yol açan paylaşımı nedeniyle adından söz ettiren Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin'e bu kez tepki değil destek geldi. Büyük Doğu Fikir Ocakları Düzce Teşkilatı, Başkan Şahin'i makamında ziyaret ederek, paylaşımındaki tüm görüşlere katıldıklarını bildirdi. Bir belediye başkanı olarak Allah ve Resulü’nün hükümlerini savunduğu için kendisine teşekkür eden Büyük Doğu Fikir Ocakları Düzce yönetimi, "Başkanın arkasındayız" mesajı verdi.

"Destek mesajları artıyor"
Ziyarette konuşan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin de açıklamasının arkasında olduğunu bir kez daha vurgulayarak, son günlerde kendisine gelen destek mesajlarının arttığını da belirtti.
 
Büyük Doğu Fikir Ocakları Düzce yönetimi, ziyarete ilişkin yaptıkları açıklamada ise şunları kaydetti: "Malum olduğu üzere geçtiğimiz günlerde Kaynaşlı  Belediye Başkanı Sayın Birol Şahin, Allah ve Resulünün bildirmiş olduğu bir hükmü bir vesileyle ifade etmiş bundan dolayı çeşitli kesimlerin saldırılarına ve tepkilerine maruz kalmıştı. Bu kesimlerin içinde doğrudan İslam ve Millet düşmanları olduğu gibi bunun yanında kamuoyunun baskısından çekinerek sayın  Şahin’in açıklamalarına tepki gösterenler ve tepkilere sessiz kalanlar olmuştu.

"Müslümanlar İslam’ın ölçülerine saldıranlara ses çıkaramaz duruma geldi"
Mevcut şartlarda İslam’ın ölçülerine nispetle bir dünya görüşünün kavgasını yapmak bir yana Müslümanlar bizatihi İslam’ın ölçülerini ifade edemez buna saldıranlara karşı ses çıkaramaz duruma gelmiştir. Bu durumun farklı veçhelerden sebebi tahlil edilebileceği gibi en önemli etken mevcut kapitalist demokratik rejimin temelinde yatan başıboş hürriyet anlayışının Türk milleti üzerinde yaptığı tahribattır.

"Yerlilik ve millilik kavramları menfi siyasetin kılıfı haline gelmiştir"
Büyük Doğu-İbda dünya görüşünün çerçevelemiş olduğu tarih muhasebesinden izlenebilecek suretle Müslümanlar yobazlık-reformizm ve küfür kıskacında kalmış bunun yanında günümüzde İslam her türlü istismarın payı olarak kalmış, yerlilik ve millilik kavramları altı boş bir şekilde her türlü menfi siyasetin ve şahsi çıkarların kılıfı haline gelmiştir. Bu şartlar altında pazarlıksız Allah ve Resulü’nün hükümlerini savunanları ve ifade edenleri yalnız bırakmamalı ve gerçek milliyetçilik adına cesaretlendirmelidir.

"Birol Şahin’i tebrik ederiz"

Bu sebeple Büyük Doğu Fikir Ocakları Düzce Teşkilatı olarak Sayın Birol Şahin’e bir tebrik ve destek ziyareti gerçekleştirilmiştir. Ziyarette yukarıda temas ettiğimiz mevzular ele alınmıştır. Bu gibi çıkışların Allah, vatan, millet temelinde artık alenileşen ve meşrulaşan yolsuzluğa, hırsızlığa ve her türlü ahlaksızlığa karşı artmasını ümit eder ve bu minvalde buradan tekrar Kaynaşlı Belediye Başkanı Sayın Birol Şahin’i tebrik ederiz."