Yerel seçimler yaklaşırken, muhalefetin adaylarını sır gibi saklamalarına rağmen, görevdeki belediye başkanları önümüzdeki dönem için aday olduklarını açıklamayı sürdürüyor. Mehmet Keleş ve Mustafa Koloğlu'nun ardından, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik ve Yığılca Belediye Başkanı Ali Kemal Sezgin de önümüzdeki yerel seçimlerde bir dönem için aday olacaklarını açıkladılar.

Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik'in bilindiği gibi daha önce Düzce Belediye Başkan adayları arasında adı geçmiş ancak son anda Gölyaka Belediye Başkanı olarak aday gösterilerek bu göreve seçilmişti. Yeniden merkez ilçe ile ilgilenip ilgilenmediğini sorduğumuz Çelik, adaylığının sadece Gölyaka için söz konusu olduğunu ifade etti.

Yığılca Belediye Başkanı Ali Kemal Sezgin ise, “Allah Sağlık verirse önümüzdeki dönem için Yığılca Belediye Başkan Adayı olacağım” dedi. Sezgin kariyerinde bir değişiklik düşünmediğini söyledi.

Sezgin ve Çelik'in adaylıklarını açıklaması ile birlikte aday adaylığını resmen deklare eden belediye başkanlarının sayısı dörde çıktı. Akçakoca Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu'nun aday olmayacağını açıklaması ile adaylık durumu netleşen başkan sayısı beşe çıktı.

Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar Ak Parti'den adaylığına şüphe ile yaklaşırken, Kaynaşlı Belediye Başkanı Eftal Altundal ise ilçe başkanı Birol Şahin'in muhalefeti ile karşı karşıya... Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan'ın adaylığı konusunda henüz karar vermediği de gelen bilgiler arasında...