Düzce Merkeze bağlı Bahçeşehir (Kalıcı Konutlar) 14. Bölge 113. Sokakta kirada oturan İsmail ve Aynur Cankel çifti, iddiaya göre yaşadıkları ekonomik sıkıntılardan dolayı kiralarını ödeyemeyince ev sahibi tarafından evden çıkartıldı.

Ev sahibi ile görüştüğünü söyleyen İsmail Cankel, ev sahibinden temmuz ayına kadar süre istedi ancak ev sahibinin kabul etmediğini belirtti. Bir buçuk yaşında kızı ve eşi ile sokakta kalan Cankel çiftinin bu durumuna kayıtsız kalamayan hayısevere vatandaşlar Öncü Haber Merkezi ile aileye yardım etmek istediklerini söyledi. Söz konusu haberin Öncü Haberde yayımlanmasının ardından aile ile irtibata geçen Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve hayırsever vatandaşlar aileye yardım elini uzattı. 

“Allah herkesten razı olsun”

Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, iki gündür bir buçuk yaşında kızları ile sokakta kalan İsmail ve Aynur Cankel çiftine nakdi para yardımı yapıldı. Vakıf ayrıca, tutacakları yeni eve yerleşene kadar, Aynur Cankel ve kızları N. Cankel kadın konuk evine yerleştirilirken, İsmail Cankel ise otele yerleştirdi.

Yaşanan son gelişmelerin ardından Öncü Haber Merkezinin iletişime geçtiği İsmail Cankel, “Sosyal Yardımlaşma tarafından yardım aldık. Haberden sonra bize ulaşmak isteyenler çok oldu. Bütün herkes bizim için seferber oldu. Allah herkesten razı olsun.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile yapılan görüşmede ise aile için her türlü yardımın yapılacağını belirtildi.

HEBER: M. KİLELİ