Merkeze bağlı Akınlar Mahallesi’nde inşaatı devam eden bir siteye hizmet sağlayan Ankara merkezi Ena Proje firması sahibi Ensar Atabay, yüklü alacağını tahsil edemediğini savunarak, Özpolatlar İnşaat hakkında adli mercilere şikayette bulundu.

“İş bitiminde 1 milyon 185 bin TL’lik faturamızı kestik”


Haber merkezimizi arayarak, yaşadığı mağduriyetle ilgili sesini duyurmak istediğini ifade eden taşeron firma sahibi Ensar Atabay, inşaatı süren sitenin önünde Öncü Haber mikrofonuna açıklamalarda bulundu. İlk kez Özpolatlar İnşaat firması ile çalıştıklarını belirten Atabay, “Kendileri ile iş öncesi sözleşme imzaladık. Sözleşmemiz yapım işi artı çalışanların maaşı ve sigortasını kapsıyordu. İş bitiminde 1 milyon 185 bin TL’lik faturamızı kestik. Ancak 2 aydır tahsilat için kimseye ulaşamıyoruz.” dedi.


“Çalışan işçilerimizin sigortası bile yapılmadı”
Özpolatlar İnşaat’a Akınlar Mahallesi’ndeki sitesine malzeme ve işçilik hizmeti verdiklerini belirten Atabay, şöyle devam etti:
“Çalışan işçilerimizin sigortası bile yapılmadı. İşçilerin ne maaşları veriliyor ne de sigortaları yapıldı. Daire sahipleri de mağdur. Ev sahiplerinin tapuları verilmemiş, iskanları yok, elektrikleri yok. Yan taraftaki komşulardan elektriği seyyar çekiyorlar. İki aydır mağduriyetimiz devam ediyor. Arıyoruz gelin işçilere yemek parası verin, maaş verelim malzeme aldığımız firmaya para vermem lazım o da yok. Bizi devamlı atlatıyorlar. İnşaatı bitirdik bitim aşamasına geldik, kimsenin ne yüzünü gördüğümüz var ne de para aldığımız var.”

“Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundum”

Gerekli mercilere sözlü ve yazılı şikayette bulunduklarını belirten Atabay, şunları kaydetti:
“Mağduriyetimizi bildirdik. Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundum. 1 milyon 185 TL alacağımız var. 50 bin liralık senet aldık, malzeme aldığımız firmaya verdik. Onun da karşılığı var mı, yok mu şaibeli. SGK Genel Müdürlüğü’nü aradım çalışanların sigortalarını sorgulattım. Hiçbirinin sigortasını yatırmamışlar. Bu inşaatın işini İbrahim Özpolat’tan aldık. İnşaatın resmi sahibi Hasan Rahmi Özpolat’a aittir.”