Göreve geldiği günden itibaren Düzce Belediyesi'nin borç yükü nedeniyle kolları sıvayan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram hem borçların ödenmesi için girişimlerde bulunuyor hem de borçlar nedeniyle özellikle İstanbul ve Ankara'dan gelen avukatlarla uğraşıyor. Geçtiğimiz günlerde de açıklamalarda bulunan Bayram, Düzce Belediyesi'nin içinde bulunduğu durumu ilerleyen günlerde kamuoyuna açıklayacağını söylemişti ancak bu konuda henüz bir açıklama gelmedi.

Borçların ödenmesi konusunda Ankara'ya da giden Bayram'ın Belediye'nin durumuyla ilgili yapacağını söylediği açıklama, kamuoyu tarafından da merakla bekleniyor. Başkan Bayram'ın borçlarla uğraştığı ise Belediye Meclisi'nde bir konu üzerine söz arasında söylediği, “Ankara'dan İstanbul'dan gelen avukatlar var. Ertelemeler yapmaya çalışıyorum. Bu konularla her gün uğraşıyorum.” açıklamasından anlaşılıyor.

Diğer taraftan Bayram'ı sadece borçlar beklemiyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte de Yenikent ve Düzce genelinde yarım kalan çalışmalar bitirilmeyi, bazı çalışmalarda başlatılmayı bekliyor. Bu konuda da Bayram'ın yetkili kişilerle görüşerek çalışmaları başlatması bekleniyor. Sorunlardan da anlaşılacağı gibi Bayram'ı sıcak havaların etkisini gösterdiği şu günlerde sıcak bir gündem bekliyor.