Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş'ten 94 milyon TL borç ile belediyeyi devralan İsmail Bayram, borç yükünü hafifletmek için kolları sıvadı. Her gün 2 ya da 3 belediye müdüründen brifing alan Bayram, Mali Hizmetler Müdürlüğü çalışanları ile bir toplantı yaptı.

Bayram, toplantıda, envanter çalışması yapılmasını isterken gelir ve gider hesaplarının rapor halinde kendisine sunulması talimatını verdi. Belediyenin acil ödeme yapması gereken yerler için çözüm yolu arayan Bayram, bütçe kaynağı sağlayabilmek için belediyede sıkı bir çalışma başlattı.

Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bundan tam bir yıl önce MHP İl Teşkilatı tarafından verilen ve Düzce Belediyesi'nin borcunun ne kadar olduğu yönünde açıklama istenen soru önergesine şu yanıtı vermişti: Düzce Belediye Başkanlığı'nın 2007 yılı sonu itibariyle 24 milyon 746 bin 312 TL 46 Kr borcu bulunmaktadır. 24 milyon TL'lik borcun yaklaşık 1.5 yılda 70 milyon TL artarak 94 milyon TL'ye nasıl ulaştığı Düzce kamuoyunda tartışılırken yeni Başkan İsmail Bayram'ı borç nedeniyle sıkıntılı günler bekliyor.