11 ayın sultanı Ramazan ayının ardından Bayram coşkusu yaşanmaya başlandı. Düzce'de Bayram namazı için camiler doldu taştı. 07.22'de kılınan Bayram Namazı öncesinde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Merkez Cedidiye Camiinden halka seslenerek Bayram Vaazı verdi.

Bayram Vaazında birlik ve beraberliğin önemine değinen İl Mütfüsü Gürpınar, yaşanan terör olaylarını örnek gestererek,Güneydoğu'da bir sıkıntı varsa burdaki müslüman da rahatsız olmalı, Filistindeki Müslüman acı çekiyorsa, Irakta bir müslümanın başına bomba düşüyorsa, burdaki müslüman banane ondan dememeli. Dünyadaki bütün müslümanlar kardeştir bu dünyada birlik ve baraberlik içinde yaşamalayız, Bayramlar bu nedenle sevgi ve hoşgürünün, kardeşlik duygularının en yüksek seviyeye çıktığı günlerdir, dedi.



Bayram Vaazının ardından tüm camilerde bayram namazı kılındı.



Bayram Hutbesinde de Ramazan Bayramının öneminden bahsedildi ve Bayramlar, kardeşliğin pekiştiği, bütün toplumun kaynaştığı günlerdir. Özümüzle kültürel zenginliğimizle buluştuğumuz, buram buram hoşgörü, ikram ve sevgi kokan günlerdir sözlerine yer verildi. Bayram namazının ardından vatandaşlar cami içinde birbirleriyle bayramlaştılar. Cami içerisindeki Bayramlaşmaya da katılım bir hayli fazla oldu. .