Pandemiyle geçen 2 yılda buruk geçen Ramazan ayı bu yıl yeniden coşkuyla eda edildi. 1 Nisan’ı 2 Nisan’a bağlayan gece kalkılan sahurla başlayan bu Ramazan’da yeniden kalabalık iftar sofralarında buluşuldu, akşamları camilerde cemaatle teravih namazları kılındı.

Son teravih kılındı, son sahur yapıldı

30 günlük Ramazan’ın ardından coşku bayramla taçlanmadan önce 30 Nisan Cumartesi akşamı senenin son teravih namazı kılındı. 1 Mayıs gecesi de son sahur yapıldı.

Geçtiğimiz yıl tam kapanma dönemine, önceki sene de sokağa çıkma kısıtlamalarına denk gelen Ramazan ayında ebedi ahirete intikal eden yakınlarını dahi ziyaret edememişti yalnızca şehit ailelerine bu konuda imkân tanınmıştı.

Kabristanlar doldu taştı

Bu yıl arife günü vatandaşlar yeniden sevdiklerinin mezarlarını ziyaret ederek dualar okumak için kabristanlara akın etti. Mezarlıklarda yoğunluk yaşanırken vatandaşlar bayram öncesi yanlarında olmayan sevdikleri için Kuran-ı Kerim okurken acıyı da en derinden hissetti.

Çarşı pazarda son gün yoğunluğu

Öte yandan kısıtlamasız bayram öncesi ekonomik bunalım ortamında önceki bayramlara sakin geçen bayram alışverişini son güne bırakan Düzceliler dükkânların yolunu tuttu. Şehir merkezinde özellikle İstanbul Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Spor Sokak’ta kısmi yoğunluk oluştu.

Memleket yolculuğu sürüyor

Arife günü gurbetçilerin bayram yolculuğu da devam etti. Cuma gecesinden itibaren yoğunluk yaşanan Anadolu Otoyolu Anakara yönünde trafik zaman zaman durma noktasına gelse de akıcı seyrediyor.

Ekipler denetimlerini sürdürüyor

Düzce’den geçen diğer iki önemli güzergâh olan D-100 ve D-655 karayollarında da yoğunluk sürüyor. Güvenlik güçleri sahada sürücüleri özellikle kemer kullanımı noktasında uyararak denetimlerini gerçekleştiriyor.

Bayram namazı 06.26’da

30 günlük oruç ibadetinin mükâfatı olan Ramazan Bayramı için Düzce’de bayram namazı saat 06.26’da kılınacak. Yığılca ve Kaynaşlı’da 1 dakika önce, Akçakoca, Çilimli, Cumayeri, Gümüşova ve Gölyaka’da ise 1 dakika sonra eda edilecek.