Bayram ziyaretlerinin olmazsa olmazı şeker ve çikolataların pastanelerin vitrinlerini süslediği şu günlerde, misafire yapılan ikramların değişmez lezzeti tatlılar da günler öncesinden sipariş verildi.

Kurban Bayramı’na günler kala cevizlisinden fındıklısına, fıstıklısından tereyağlısına çeşit çeşit tatlıları yetiştirmek için hummalı şekilde çalışan tatlıcı ve pastanelerin kapısından içeri giren haber ekibimiz, hem fiyatlar hem de en çok tercih edilen tatlı hakkında bilgiler aldı.

 Fiyatların pek değişmediğini söyleyen tatlıcı Cihan Tosun kaliteye göre farklılıklar olabileceğini söyledi.



“Fiyatlarımız 40 ile 80 arasında değişmektedir”


Tatlı fiyatlarının kilo ve tepsi olarak değiştiğini söyleyen Tosun şu ifadeleri kullandı:

“Bazen kilo siparişi bazen ise tepsi siparişi alıyoruz. Çeşitlerimiz farklı olduğu için siparişler ’de  ona göre gelmekte. Fiyatlarımız 40 ile 80 arasında değişmektedir.”

Ayrıca tatlı çeşitleri olarak dilber dudağının ve burmanın çok sipariş aldığını belirten Tosun şunları söyledi:

“Dilber dudağı ve burmamız en çok sipariş alıyor. Müşteriler burmayı daha çok tercih ediyor. Ağızda daha güzel bir tat bırakması ve yumuşak olması  burmanın tercih edilmesini sağlıyor.”


“Şekere talep son güne doğru başlar “

Kurukahve  çalışanı olan Orhan Adır müşterilerin aslında alışverişi son güne doğru bıraktığını belirterek şöyle konuştu:

“Bayram yaklaşırken son güne doğru talep artıyor. Kurban bayramı Ramazan bayramı gibi değil. Kurban bayramı geldiğini şekerle pek hissettirmiyor ama Ramazan Bayramı’nda hissedebiliyorsunuz.”



“Kaliteye göre değişir”


Fiyatların 120 TL’ye kadar çıktığını ifade eden Adır şunları belirtti:

“ Sabit fiyatlarımız ama kaliteye göre değişim sağlayabiliyorlar 60 -70 liraya kadar çıkıyor kaliteleri. Kent şeker en fazla talep gören şekerimiz. Kaliteli ürünler tercih ediyorlar biz ’de kaliteli ürün satıyoruz.16 liradan başlıyor şekerler 22 liraya kadar çıkıyor çikolata grubumuz ise 20 liradan başlıyor, 120 liraya kadar çıkabiliyor.”

Vatandaşların dikkatine

Öte yandan uzmanlar, bayram şekeri ve çikolatası alacak vatandaşları, ürünlerde GDO'suz ibaresinin olması yönünde uyarıyor. Yine şeker yerine kullanılan glikoz şurubuna da dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti.
 
HABER : C.A.KUŞ
GÖRÜNTÜ : T.AKARSU - C.A.KUŞ