Yarın akşam başlayacak olan 9 günlük Kurban Bayramı tatilini 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile birleştiren vatandaşlar erkenden yollara düştü. Ülkenin iki büyük kenti İstanbul ve Ankara’yı birbirine bağlayan Anadolu Otoyolu’nda da yoğunluk dün akşam itibariyle başladı.

Memleketlerine gitmek için yola erken çıkan sürücüler, otoyolun Ankara istikameti Düzce ve Bolu Dağı kesiminde akıcı yoğunluğa neden oluyor. Kaynaşlı, Sarıçökek, 1, 2 ve 3'üncü Bolu Dağı viyadükleri, Bolu Dağı Tüneli, Elmalık, Abant kavşağı, Kaynaşlı gişeleri ile tünel arasında bulunan viyadükler kesiminde, D-100 kara yolu Bolu Dağı geçişi kesimlerinde trafik zaman zaman durma noktasına geliyor.

Dinlenme tesislerinin girişlerinde yavaşlayan araçlar nedeniyle bu kesimlerde yoğunluğun arttığı görülüyor. Ayrıca yol üzerinde meydana gelen hasarlı trafik kazaları da trafiğin zaman zaman engelleniyor. İstanbul istikametinde ise yoğunluk yaşanmıyor.

Karayolları ekiplerinin yanı sıra Düzce ve Bolu il emniyet müdürlüklerine bağlı trafik ekipleri, otoyolda ulaşımın aksamaması için kontrollerini aralıksız sürdürüyor. Sürücüler herhangi bir olumsuzluk oluşmaması için de sürekli uyarılıyor.

Öte yandan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile birlikte 17-25 Temmuz tarihleri arasındaki 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde köprü ve otoyollar ücretsiz olacak.

(ÖNCÜ HABER MERKEZİ / AA)