Düzce ve bölgesini etkisi altına alan yoğun kar yağışı, en çok Yığılca ilçesinde etkili oldu. 2 gün aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle, ilçe merkezinde kar kalınlığı 50 cm’yi geçti. İlçenin yüksek kesimlerinde 1 metreye ulaşan yoğun kar yağışı nedeniyle, 39 köyü bulunan Yığılca’da 35 köy yolu kapandı. Kapanan köy yollarının açılması için Düzce İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yol açma çalışmalarını yakından takip eden MHP Yığılca İl Genel Meclis Üyesi Ramazan Muhterem Baltacı, kapalı köy yollarının bir an önce açılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Baltacı, “Şu anda kapalı 35 köy yolumuz bulunuyor. Kapalı olan köy yollarımızın yeniden ulaşıma açılması için, ekiplerimiz seferber olmuş durumda. Çalışmaların bugün tamamlanmasını planlıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, ilçeye bağlı bazı köylere yoğun kar yağışı nedeniyle, enerji nakil hatları ve trafolarda meydana gelen arızalardan dolayı elektrik verilemediği öğrenildi.

SEDAŞ ekiplerinin, elektrik kesintisi yaşanan köylere, yeniden enerji verebilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

HABER: Savaş ARI