Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Ülkemiz yarından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava kitlesinin etkisi altına girecek. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonu görülecek yağışlarla birlikte biraz azalacağı, ancak bölge genelinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derecede seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının Pazartesi ve Salı günleri ise bölge genelinde artarak mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerine çıkacağı, ancak önümüzdeki hafta ortasında hızla düşerek mevsim normalleri civarına ineceği ön görülüyor.

Çarşamba Günü kar yağışı görülecek

Yarından itibaren bölge genelinde yağmur ve sağanak yağış şeklinde görülecek olan yağışların Çarşamba gününden itibaren yurdumuzu etkileyecek olan Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemle birlikte bölge genelinde yayılacağı ve bölge genelinin iç kesimleri ile yüksek kesimlerine karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor.

HABER: Savaş ARI