Yağış her zaman alışık olduğumuz görüntülerin de oluşmasına neden oldu. Şehir merkezinde bir çok yol yine sular altında kaldı, sanayi esnafı da her yağmurda olduğu gibi yine endişeli saatler yaşadı.

Düzce’de meteorolojinin de uyarısı ile öğleden sonra başlayan şiddetli yağmur, kısa sürede Düzce’de hayatı durma noktasına getirdi. Yağışla birlikte önce elektrikler kesildi ve şehir uzun süre elektriksiz kaldı, ardından fırtınaya dönüşen yağmur, ağaçları kökünden söktü, Ramazan etkinlikleri için kurulan standları devirdi. Yağış her zaman alışık olduğumuz görüntülerin de oluşmasına neden oldu. Şehir merkezinde bir çok yol yine sular altında kaldı, sanayi esnafı da her yağmurda olduğu gibi yine endişeli saatler yaşadı.
Yağışla birlikte özellikle ramazan etkinliklerinin yapıldığı Anıtpark’taki standlar şiddetli yağış ve oluşan fırtınaya daha fazla dayanamayarak yıkıldı. Malları yağmur altında kalan esnaf ise mağdur oldu.

Etkinlikler için stand açan esnaflar, standların sağlam monte edilmemesine tepki gösterirken, para kazanmak için geldik, zarara uğradık, mağdur durumdayız diyerek yetkililere seslendiler.
Yağışla birlikte Düzce’de cadde ve sokaklar yine sular altında kaldı, bir çok araç trafikte ilerlemekte zorluk çekti , bazı araçlar ise sularla kaplı yolda arızalanınca yolda mahsur kaldılar.
Fırtına ile birlikte etkili olan yağmur ağaçların da yıkılmasına neden oldu. Bir çok bölgede ağaçlar devrildi, maddi hasarlar oluştu.

Sanayi Çarşı da yağışlardan nasibini aldı. Esnaf kapısının önüne kadar dayanan yağmur sularını dükkanlarına sokmamak için büyük mücadele verdi.