Düzce genelinde yapılmaya başlayan çalışmaların yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte yarım kaldığı görülüyor. Özellikle yol ve kaldırım çalışmaları yarım kalırken Şıralık Mahallesi de çalışmaların yarım kalmasından nasibini aldı. Mahalledeki altyapı çalışmaları için çeşitli yerlere bir süre önce bırakılan büzler, bugün bulundukları yerlerden kaldırıldı.

Getirildikleri günden beri kendi kaderlerine terkedilen büzlerin bir anda kaldırılması da çalışmaların yarım kaldığının işaretcisi oldu. Altyapı ve kanalizasyon sorunuyla uğraşan Şıralık Mahallesi, çalışmaların yarım kalmasıyla birlikte bu sorunlarla uğraşmaya devam edecek. Diğer taraftan Düzce genelindeki çoğu çalışmanın yarım bırakılması da Düzce'deki çalışmaların seçimlerden sonrasına kaldığını işaret ediyor.

Çalışmalar durduruldu, Belediye sıkıntı da.

Bir yandan da alınan bilgiler sorunun boyutunu gözler önüne seriyor. Bilgiler, Düzce genelinde başlatılan altyapı çalışmalarının tamamen durduğu doğrultusunda. Düzce Belediyesi bünyesindeki altyapı çalışmalarının durmasıyla birlikte durumun ciddi sorunlar doğuracağı da söyleniyor. Çalışmaların durmasıyla birlikte Belediye bünyesindeki müdürlüklerin malzeme ve araç alımını da durduğunu belirtiliyor.

Bu sorunların nedeni olarakta İller Bankası'ndan ödenek gönderilmemesi, Belediye Başkanının değişeceği ve mevcut Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in 45 gündür şehir dışında olması gösteriliyor.