Düzce Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı bu akşam saat 18:00’da Belediye Başkanı Dursun Ay başkanlığında yapıldı. Tek gündem maddeli olarak toplanan mecliste, teminat mektubu karşılığında kamu veya özel bankalardan kredi talebi görüşüldü. Kredi talebi MHP’li Meclis üyelerince reddedildi.
 
“Bir sonraki belediyeye borç bırakmayalım, gelirimizi artıralım”
Başkan Ay’a belediyenin borcunu soran MHP'li Meclis Üyesi Eyüp Topçu, 3 buçuk senedir kredi kullanıldığını belirterek şöyle konuştu:

“Biz 3 buçuk senedir kredi kullanıyoruz. Belediyeni geliri ne gideri ne? Bizim bir buçuk senemiz kalmış hala kredi kullanıyoruz. Bir sonraki belediye başkanına da bir sürü borç bırakıyoruz. Belediyenin gelirlerini artırıp krediye ihtiyaç duymayalım. Birim müdürlerinden gelirleri artırıcı taleplerde bulunun.”

“3-4 ay sonra ekonomik dengelerini yerine oturtmuş olacağız”
Belediyenin gelir ve giderlerini masaya yatırdıklarını kaydeden Başkan Ay, “Tasarrufa yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bir 3-4 ay sonra ekonomik dengelerini yerine oturtmuş olacağız. Çalışmalar için kredi talep ediyoruz ama bundan sonra sistem kendi kendine işleyecek.”

“Bizden önce Camikebir’de 32 daire için ihaleye çıkılmıştı. Orada hiçbir daire satamadık. Oradan 10 milyon para gelecekti. Onların satışı uzun süreceği için ve mağduriyet yaşanmaması için kredi talebinde bulunuyoruz.” dedi.

“Bizim MHP Grubu olarak hiçbir fikrimiz alınmadı
MHP’li Meclis Üyesi Ayhan Cicu, MHP Grubu olarak fikirlerinin alınmadığın ı belirterek şöyle konuştu:

“Bugün yaptığınız açıklama bizi çok üzdü. Bundan sonraki kararları, bakanımız, teşkilat başkanı ve milletvekilleri ile alacağınızı söylediniz. Buradaki meclis karar alamıyor mu? Bu beni son derece üzmüştür. Para lazım olunca yetkiyi biz vereceğiz, para alınırken bir karar alamayacak mıyız başkanım? Bugüne kadar bizim MHP Grubu olarak hiçbir fikrimiz alınmadı. İstanbul Caddesi kapandı, bize sorulmadı, başka konular oldu, fikrimiz alınmadı.”

Öte yandan plan bütçe komisyonunca görüşülmeden meclise gelen 8 milyon 900 bin TL’lik teminat mektubu karşılığında kamu veya özel bankalardan kredi talebi, meclisçe görüşülmesinin ardından oy çokluğuyla kabul edildi.

Haber: Ö.YILMAZ