Gece saat 02.00 sularında Cumayeri Belediyesi’nin gönderdiği kepçe suyu aşarak mahsru kalan özel idare müdürü ve il genel meclisi üyelerine ulaşamadı. Kurtarılamayan özel idare müdürü ve il genel meclis üyeleri geceyi bir eve sığınarak geçirdi. Sabahın ilk ışıklarıyla kurtarılma çalışmaları tekrar başladı.



‘Personel gece bir eve sığındı’

Düzce İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal vatandaşlara ve personeline ulaşmaya çalıştıklarını söyleyerek şu ifadelerde bulundu:

“Saat 9’a kadar geçemedik. Mahsur kaldık. Taşlar yolu hep kapattı. Lastikli bir palet vardı geliyor şimdi. Onun peşinden devam etmeye çalışacağız ama bekliyoruz şuan. Arkadaşlara ulaşmaya çalışıyoruz. Paletli kepçe çalışamıyor burada lastikli kepçemiz var o geliyor. İlçe başkanımız Şaban Bey var, personelimiz hepsi heyelanı engellemek isteyen arkadaşlarımız orada mahsur kaldılar. Köyde vatandaşta var. AFAD’da şuan da ekip gönderiyor. Şuan da insanlar köye gitmeye çalışıyor.”



‘Harmankaya’da bulunan bir paletli iş makinamız devrilmiş’

Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu yaşanan afetle ilgili açıklamada bulundu. Koloğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Cumayeri Özel İdare Müdürü Ekrem Özdemir, İl Genel Meclisi Üyemiz Nazmi Çakıroğlu, Şaban Arslan şu anda Yeşiltepe Hattı’nda mahsur kaldılar. Kepçe gönderdik oraya onları kurtarmak için. Harmankaya’da bulunan bir paletli iş makinamız devrilmiş. Şu an için can kaybı yok. Mahsur kalanlar ve araçları suya gömülenler var. 2 metrelik menfezler tamamen kapandı. Yollar su altında. Belediyenin kepçeleri ile İl Özel İdaresi’ne destek oluyoruz. Yolların hepsi hasarlı durumda. En büyük hasar Karadere ve Harmankaya hatlarımızda.”