Belediye Başkanı İsmail Bayram, Kültür Merkezi, Kentsel Dönüşüm ve Çoban Dalçık'taki son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Bayram, 3 projede de çalışmalara devam edildiğini söyleyerek en kısa zamanda projeleri bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Başkan Bayram öncelikle Kültür Merkezi'nin son durumu hakkında bilgi verdi. Bayram şöyle konuştu; "Kültür Merkezi ile ilgili çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Kültür Merkezimiz yetişirse Liselerarası Tiyatro Festivalini burada yapabiliriz. Burada 2 ayrı salon yapılacak. Anfi salon şeklinde olacak olan salonların birinin büyük diğerinin ise küçük olması planlanıyor. Büyük olan yaklaşık 415 kişilik, küçük olan ise yaklaşık 120 kişilik olacak."

Film Platosunun kaldırılarak Kentsel Dönüşüm çalışmasının içine alınacağını belirten Bayram, bayanlara yeni yerden alan verileceğini söyleyerek; "Kentsel Dönüşüm bizim için önemli bir çalışmadır. Bu çalışma kapsamında güzel işler olacak. 1001 emek sokağında bulunan kadınları şimdilik oradan alıyoruz. Fakat Kentsel dönüşüm projesi bitmesinin ardından yeni yapılacak alanda onlarada yer tahsisi yapacağız." dedi.

Konuyu Kentsel Dönüşüm projesine getiren Belediye Başkanı İsmail Bayram, ödemelerin tekrar başlayacağını söyledi. Belediye Başkanı şöyle konuştu; "Kentsel Dönüşüm ile ilgili olarak çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda yaklaşık 657 kişi ile görüşmeler yapıldı. Belli bir ödeme yapıldı. Şimdi tekrar ödemeler başlayacak. Biz tapularını aldığımız kişilerin banka hesaplarına paralarını yatırdık. Yatırmaya da devam edeceğiz. Bizi bir çok kişi aradı benim işimi daha erkene alırmısın diye. Ama biz bunlara karşı durduk ve belli bir liste var o listeye göre işlemlerimizi yapıyoruz. Kentsel Dönüşümün bitmesinin ardından Düzceli vatandaşlar projeyi görecekler ve bizlere hak verecekler. Bu çalışma sonrasında ikinci bir kentsel dönüşüm arazisi olacak. İkinci alanı ise Sanayi bölgesi olarak düşünüyoruz"

Şehrin en önemli projelerinden biri olan Çoban Dalçık konusunu da unutmadı Başkan Bayram. Çoban Dalçık ihalesi için ilan çıktı diyen Bayram; "Ocak ayı içerisinde bir ihale olacak ve bu ihalenin ardından çalışmalar başlayacak. 3 ay gibi kısa bir sürede buradaki çalışma tamamlanacak. Bu projenin uzun sürmesi sadece projeden kaynaklanıyor. Belli başlı bazı sorunları bulunuyordu. Bu sorunların çözülmemesinden sonra biraz iş uzadı. Fakat bu çalışmada da sona gelindi. Ocak ayı içerisinde ihale yapılacak ve ihalenin ardından işlemler başlayacak. Gümüşova'da da bir dalçık çalışması var. Burada ki çalışma bizim çalışmamızın bitişinin ardından başlayacaktı. Tam tersi oldu. Bizimkinden önce başladı. Orada ki çalışmadan sonra Çoban'da çalışmalar başlayacak. Dalçık İstanbul'dan Ankara'ya, Ankara'dan İstanbul yönüne doğru iki şeritte de olacak" dedi.

Haber; Ş. ÇAKIR