Geçtiğimiz günlerde Düzce’de meydana gelen sel felaketinin taşırdığı Uğur Suyunda bulunan ve sel sularına dayanamayarak infilak eden içme suyu regülatörünün tadilatı halen tamamlanamadı.

Yetkililer her ne kadar “aylar sürecek çalışmayı 2 güne sığdırdık ve şehre su akışını sağladık” açıklamasını yapsa da 6 gündür evlerine bir damla su girmeyen vatandaşlar “ya biz Düzce’de yaşamıyoruz ya da belediye bizi kandırıyor” tepkisinde bulundu.

“Yatalak hastamız var, temizlik yapamıyoruz, yemek yapamıyoruz”

Kalıcı Konutlar 14. Bölgede yaşayan bir vatandaş Haber Merkezimizi arayarak yaşadığı mağduriyeti dile getirdi. Evimde yatalak hastam var günlük temizlik ve yemeğini yapmak zorundayım diyen vatandaş şu ifadelere yer verdi; “kesildiği gün yarın öğlene kadar dediler, sonra gece oldu… Derken ertesi geceye sarktı ve 3. Günün sonunda şehre suyun verildiğine dair haberler yapıldı. Biz de inandık ve önlem almadık. Gece su gelmedi. Çok mağdur olduk. 6 gündür evimize bir damla su verilmedi, sizler ise sular Belediye açıkladı, sular geldi diye haber yapıyorsunuz. Bize doğrusunu söylesinler ki biz de ona göre önlemimizi alalım.”

“Yaşlıyım, Belediyeyi arıyorum muhatap bulamıyorum”

Yine 14. Bölgeden başka bir vatandaş yaşlı ve hasta olduğunu, suya ulaşmakta sorun yaşadığını ifade ederek şunları söyledi; “ben 65 yaşındayım. 6 gündür evimizde sular akmıyor. Yemek yapamıyoruz, banyo yapamıyoruz, çamaşırlarımızı yıkayamıyoruz. Belediye yetkilileri gece gündüz sular akıyor diyerek yaygara koparıyor. Neden yalan konuşuyorlar, lütfen buraya gelin ve mağduriyetimizi görün…”

DÜZCE BELEDİYESİ: “TANKERLERLE SOKAK SOKAK SU DAĞITIYORUZ”

Bölgeden gelen yoğun şikâyetler üzerine Belediye yetkilileriyle görüşen haber ekibimiz; “başta Belediye Başkanımız Sayın Faruk Özlü olmak üzere bütün personellerimiz suların kesildiği ilk andan itibaren canla başla bu mağduriyeti ortadan kaldırmak için var gücüyle çalışmaktadır. Belediyemize ait su tankerleriyle, suyun ulaşmadığı bölgelere su taşıyoruz vatandaşlarımıza dağıtıyoruz.” Cümlelerine yer verildi.

“2 günde 2 bin 300 ton su taşındı”

Bölgeye dair çalışmaları koordine eden Başkan yardımcısı Hasan Günden ile yapılan görüşmede ise; “Mağduriyet yaşanmaması için ise sadece son iki günde 2 bin 300 ton su dağıtımı gerçekleştirildiğini söyledi.” Öte yandan her hangi bir arızanın bulunmadığını yalnızca depoların boşalmasından ötürü basıncın yetersiz kaldığını kaydeden Günden; “dün gece itibariyle 10 tankerimizle, sürekli olarak kalıcı konutların yüksek kesiminde kalan, basıncın yetmediği alanlardaki su depolarına su takviyesi yapıyoruz.

“ARIZA SÖZ KONUSU DEĞİL, SADECE BASINÇ YETERSİZ”

Yeterli basınç oluşmadığından ötürü alt katlara su geliyor fakat üst katlara gelmiyordu. Hakkaniyetli olması ve herkesin eşit miktarda sudan faydalanabilmesi adına vanaları kapatıp yeterli basıncı sağlamak için sürekli olarak tankerlerimizle su takviyesi yapıyoruz. Allah nasip ederse kalıcı konutların yüksek bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımıza yarın sabah itibariyle suyu ulaştıracağız.”

“VATANDAŞLARIMIZ MÜSTERİH OLSUN”

Yaşanan mağduriyetinin kesinlikle farkında olduklarını ve bir an önce çözüme kavuşması için gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden; “vatandaşlarımızdan çok özür dileyerek biraz daha anlayış bekliyoruz. İnşallah kademeli olarak yarın sabaha kadar Kalıcı Konutlarda suyun ulaşmadığı ev kalmayacak” ifadelerine yer verdi.

Ahmet Çelik