Düzce'nin önemli sorunlarından olan alyapı sorunu seçimlere az bir süre kala çalışmalara ara verilince iyice çekilmez hale geldi. Özellikle Başkan Mehmet Keleş'inde bir aydır şehir dışında olması ve Merkez'de seçim çalışmalarının devam etmesi altyapı çalışmalarını arka plana çekti. Merkez'deki çoğu mahalle de oturan vatandaşlar olmayan asfalt sorunu nedeniyle zor günler yaşıyor.

Bu mahallelerden bazıları da yapılan çalışmaların ardından yolu yarım bırakılan Şıralık Mahallesi, bazı sokakları asfaltlanan ama bazı sokakları da görmezlikten gelinen Ağa Mahallesi, bir türlü yapılmayan ve yolda yürümenin çile haline geldiği Koçyazı Mahallesi olarak görülüyor. Bu mahalleler dışında çoğu ara sokaklarda da çamur sorunu yaşanıyor. Mahallelerin sorunları sadece çamurla bitmiyor. Yol sorunuyla uğraşan mahalle sakinleri aynı zamanda toplanmayan çöpler nedeniyle de sıkıntı yaşıyor.

Sorunlarını anlatan vatandaşlar, artık her yağmurla birlikte çamur içinde kalmaktan bıktıklarını söyleyerek bu duruma bir çözüm bulunması gerektiğini söylüyor. Vatandaşlar ayrıca sorunlarının çözülmemesi halinde siyasilerin kendilerinden hangi yüzle oy isteyeceğini de merak ediyor.

Ağa Mahallesi 12. Sokak'ta da asfaltlanmayan sokaklar nedeniyle öğrenciler okula gidemiyor. Yaşadıkları sorunu anlatan mahalle sakinleri, “Çocuklarımızı okula gönderemeyecek duruma geldik. Hergün çamurlanan elbiseleri yıkatmaktan, ayakkabılardaki çamurları temizlemekten bıktık. Düzce Belediyesi ve Başkan Mehmet Keleş bizim bu durumumuzu görmüyor mu? Ekipler çevredeki çöpleri alıyorda bizim sokağımızdaki çöpleri niye almıyor.?Bu şekilde bizden oy istemeye gelmesinler. Biz anlatmaktan bıktık onlar yapmamaktan bıkmadı.” şeklinde konuştu.

Yaşanan sorunlar ortada, sorunlar nedeniyle çekilen sıkıntılarda ortada. Bilinmeyen tek şey ise neden hala bu mahallelerde çalışma yapılmadığı ya da bu çalışmaların ne zaman yapılacağı.