Başkan Özlü, bugün başlayacak olan ulaşımda yeni sistem için E-Kent firmasıyla anlaşma sağlanamadığını ve otobüs ödemelerinde aksaklıklar yaşandığını açıklamıştı. Özlü, firmayla ilgili hukuki süreç başlatıldığını ve Düzce’deki tüm ulaşım kartlarının ücretsiz olarak Kent  Kart firmasına ait kartlarla değiştirileceğini duyurmuştu. Özlü’nün açıklaması üzerine ilgili E-Kent firması bir açıklama yaptı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü Düzce’de kullanılan ulaşım kartlarının üreticisi olan E-Kent Geçiş Sistemleri ve Biletleme Teknolojileri A.Ş. ile yapılan görüşmelerde anlaşmaya varılamadığını açıklamıştı. Anlaşma sağlanamaması üzerine  firma sistemini kapattığından toplu ulaşımda biletleme sisteminde aksaklıklar yaşanmaya başladı. Gelişmeler üzerine Özlü, firmayla ilgili hukuki süreç başlatıldığını duyurdu.

"BELEDİYE FESİH İŞLEMİNİ 6 AĞUSTOS'TA YAPTI"

Konu ile ilgili bir açıklama da E-Kent firmasından geldi. Firma, ulaşım hizmeti sözleşmesinin Düzce Belediyesi tarafından ‘herhangi bir sözleşme ihlali olmamasına rağmen haksız biçimde tek taraflı olarak’ 6 Ağustos 2020 tarihinde feshedildiğini iddia etti.

Vatandaşların yaşadıkları mağduriyetlerde de firmanın sorumluluğu olmadığı ve araçlardaki kart cihazlarının sökülmesi ve sistemin kapatılmasının Düzce Belediyesi’nden 6 Ağustos itibariyle gönderilen bir talep olduğu aktarıldı. Belediyenin, 7 ay önce gerçekleştirilen fesih işleminin ardından dün (20 Eylül 2020) sistem kullanımının 3 Eylül 2020’ye kadar uzatılması istediğini açıklandı.

E- Kent firmasından yapılan açıklama şu şekilde:

 “E-Kent Geçiş Sistemleri ve Biletleme Teknolojileri A.Ş. ile Düzce Belediyesi arasında, 14.01.2010 tarihinden itibaren devam eden “Toplu Taşıma Elektronik Ücret Toplama Sisteminin Kurulması ve İşletilmesi” esasına dayalı ulaşım hizmeti sözleşmesi Düzce Belediyesi tarafından herhangi bir sözleşme ihlali olmamasına rağmen haksız biçimde tek taraflı olarak feshedilmiştir. Sözleşme feshine kadar olan süreçte de tarafımızla bir görüşme yapılmamıştır.

Belediye tarafından tarafımıza 06 Ağustos 2020’de iletilen tebliğde, 20 Ağustos 2020 tarihinde, saat 17.00’a kadar validatörlerin sökülmesi ve sistemin kapatılması talep edilmiştir. Ancak aynı gün (20 Ağustos) saat 15.30’da tekrar tarafımıza ulaşılıp, feshedilen sözleşmeye istinaden vermiş olduğumuz hizmetin 3 Eylül 2020’ye kadar uzatılması istenmiştir.

Hukuki açıdan haksız fesih yapılan bu sözleşmeden dolayı ulaşım hizmeti alamayan vatandaşlarımızın mağduriyetinden kurumumuz sorumlu bulunmamaktadır.”

HABER: Mehmet GÜNESEN