Belediye Meclis üyeleri Düzce Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda mayıs ayı birinci oturumu için dün akşam biraraya geldi. Geç saatlere kadar devam eden toplantı da Düzce Belediye Meclisi Mayıs ayı birinci oturumu 3 gündem maddesi ile toplandı. Görüşme öncesinde verilen önergelerle gündem maddelerine ilaveler yapıldı. Gündeme alınması oybirliği ile kabul edilen maddelerle meclis gündemi 10 maddeden oluştu. Meclisin üyelerinin tamamının katıldığı toplantıda görüşülen ve karara bağlanan gündem maddeleri şu şekilde:

Düzce Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2008 yılına ilişkin bütçe kesin hesap özeti dosyası meclis üyelerine verildi. Yapılan görüşmeler sonucunda 2008 kesin hesap özeti görüşülmek üzere Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

İmar Planı Tadilat Talepleri: Yeni dönem için 15 adet dosya ile bir önceki dönemden kalan 4 adet dosya görüşülmek üzere İmar Komisyonu'na havale edildi. Ayrıca, bir önceki 4 adet dosya hem İmar hem de Bütçe Komisyonunu havale edildi.

Aziziye ve Koçyazı Mahalleleri'ndeki sokak ismi değişikliği ve sokağa isim ile numara verilmesine ilişkin gündem maddesi İmar Komisyonu'na havale edildi.

Tartışılan gündem maddesi

Düzce Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Metek Mahallesi'nde yapılan toplu konutlara ilişkin daire ve arsa hak sahipleri arasındaki görüşmelerin yapılabilmesi için Meclis tarafından Belediye Encümeni'ne yetki verilmesine ilişkin gündem maddesi Bütçe ve İmar Komisyonu’na havale edildi. Madde meclis üyeleri tarafından yaklaşık bir saat tartışılırken üyeler, maddenin yanlış anlaşılmalara yol açtığı nedeniyle yeniden değerlendirilmesini istedi.

Düzce Belediyesi tarafından katı atık toplama, nakil ve bertarafına ilişkin hizmet alım ihalesindeki sürenin 3 yıllık olarak belirlenmesine ilişkin gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.
Düzce Belediye Başkanlığında kullanılmak üzere hizmet aracı alım ihale süresinin 3 yıllık olarak belirlenmesine ilişkin gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

2 milyon 800 bin TL gerekiyor.

Düzce Belediyesi tarafından özellikle belediye sınırları içine giren yeni bölgelere yönelik kanalizasyon yapımı için İller Bankası’ndan malzeme alım ihalesi için kredi temin edilmesine ilişkin gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. Maddeye göre yeni mahalle olan bölgelere kanalizasyon yapılması için 2 milyon 800 bin TL gerekiyor.

Meclisin bu gündem maddesinde Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’nden Meclise gönderilen imar planı değişikliği talebi değerlendirildi. Çevre ve Orman Bakanlığına ait Düzce Orman Fidanlık alanında 45 bin metrekarelik bölümünde Düzce Devlet Hastanesi yapılmasına ilişkin imar planı değişikliği mecliste görüşüldü. Düzce Belediyesi sınırları içinde kalan bu bölüm Kent Parkı olarak tahsis edilmişti. 300 yataklı hastane projesi için bu tahsisin kaldırılarak imar planı değişikliğine gidilmesine ilişkin talep İmar Komisyonu'na havale edildi.

Yenikent'te bulunan pazaryeri olarak belirlenen alanda imar düzenlenmesine ilişkin gündem maddesi ele alındı. Söz konusu alan imar planlarında pazar alanı ve otopark alanı olarak planlandı. İmar düzenlenmesinde pazar alanı ve otopark alanlarının ayrı olarak gösterilmesine ilişkin gündem maddesi İmar komisyonuna havale edildi.