Bu akşam gerçekleştirilen Düzce Belediye Meclisi Mart Ayı İlk Birleşimi, Düzce Belediyesi Meclis Salonunda Meclis Başkanı Salih Keskinli başkanlığında gerçekleştirildi. 13 gündem maddesinden oluşan mecliste 33’ü talep olmak üzere 43 konu görüşüldü.

Kapalı usul oylama ile üye seçimi yapıldı
Meclisin ilk gündem maddesi, Çiftçi Koruma Meclisi’ne 5 asil, 5 yedek olmak üzere 10 üye seçimi oldu. Kapalı usul ile yapılan oylama sonucuna göre, Muzaffer Balkancı, Ekrem Gökçe, Orhan Başıhoş, Turgut Sine ve Ersin Temel asil; Nazım Çarşambalıoğlu, Rıdvan Altun, Murat Bıyık, Hüseyin Türk ve Alaettin Güllü yedek üye olarak seçildi.

Yine kapalı usul oylama ile İl Murakabe Heyetine 5 asil, 5 yedek üye seçimi yapıldı. Seçim Sonucuna göre ise, Ömer Arslan, Ayhan Cicu, Ramazan Öztürk, Süleyman Kayıkçı ve Murat Ay asil, Cemal Yılmaz, Mehmet Öz, Üzeyir Ay, Selahattin Aktepe ve Kamil Akgün yedek üye olarak heyete seçildi.

Geçtiğimiz günlerde Düzce Belediye Başkan Yardımcısı kadrosuna ataması yapılan Miktat Çelebioğlu’nun atamasının asaleten yapıldığına ilişkin yazı meclis üyelerine okundu.

Başkan ve yardımcıları Makedonya yolcusu
Bir diğer madde ise yurt dışı görevlendirmesi oldu. Buna göre, Makedonya’da düzenlenecek Evlad-ı Fatihane uzanan Gönül Köprüsü Projesine Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Başkan Yardımcıları Elif Sezer Cebar ile Özgür Sağlam ve Özel Kalem Müdürlüğü Sorumlusu Beytullah Yılmaz’ın katılımı ve masraflarının Düzce Belediyesi’nce karşılanmasın talebi görüşüldü. İlk olarak plan ve bütçe komisyonuna havale edilmesi istenen konu mecliste oylanarak kabul edildi.

İlgili komisyonlara havale edildi
Bitüm alımı için İller Bankası’ndan kredi talebi, halk tipi bir otobüsün Gölyaka Belediyesi’ne devredilmesi talebi ile şehirlerarası Otobüs Terminali yönetmeliğindeki değişiklik talebi plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Müdürlüklerden ve vatandaşlardan gelen 33 talebin ise imar komisyonuna havalesi yapıldı.

Müdürlüklerden 2 talep geldi
Ayrıca Özel Kalem Müdürlüğü’nden gelen Yüksekova Belediyesi ile Düzce Belediyesi arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına kardeş şehir olunması talebi plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken; Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden gelen, veteriner işlerine bağlı mezarlıklar biriminin Park ve bahçeler Müdürlüğü’ne devredilmesi talebi de görüşülmek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Haber: Ö.YILMAZ