Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi tarafından yapılan açıklama ile dernek ve Düzce Belediyesi arasında yaşanan tahsis krizi gün yüzüne çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem’in 2 Şubat’ta yapacağı söyleşinin organizasyonunu üstlenen Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi yönetimi bugün kameraların karşısına geçerek, Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde kendilerine tahsis edilen salonun 1 hafta sonra iptal edilmesini sert dille eleştirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Talebimiz kabul edildi ve ödememizi yaptık”
“Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi olarak 13 Ocak 2020 tarihinde, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem’in 2 Şubat 2020 tarihinde söyleşide bulunması için Kültür Merkezi B Salonu’nu Düzce Belediyesi’nden talep ettik. Talebimiz kabul edildi ve ödeme yapmamız istendi. Tarafımızdan ödeme yapıldı. Talebimiz Düzce Belediyesi tarafından kabul edilmesi ve ödeme sonunda tarafımıza belge verilmesi tabiidir ki salonun tarafımıza tahsis edildiğinin kanıtıydı. Bizde konumuzla ilgili çalışmalarımızı sürdürdük. Konuğumuz Eren Erdem’in 2 Şubat 2020 tarihinde saat 14.00’da yukarıda sözü edilen salonda “Devrim ve Demokrasi Şehitleri” konulu konuşma yapacağını üyelerimize ve Düzce halkına duyurduk.
Salon tahsisinin iptalinin gerekçesi
20 Ocak 2020 tarihinde Düzce Belediyesi Kültür Müdürlüğünden bir yetkili derneğimiz Başkanı Atay Yılmaz’ı telefonla arayarak salon tahsisinin iptal edildiğini bildirdi. Bunun üzerine yönetim kurulu üyeleri olarak aynı gün saat 16.45’te Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü adına yetki kullanacak bir görevli ile makamında görüştük. Salon tahsisinin iptalinin gerekçesini öğrenmek istediğimizi yetkiliye ifade ettik. Cevap olarak belediye yetkilisi ‘’Bizimde parti olarak prensiplerimiz var, sorumlu olduğumuz üst yetkililer var, Eren Erdem ile Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan arasında problem var, Eren Erdem partimiz tarafından “sakıncalı” olarak kabul ediliyor, Eren Erdem’in bünyemizde bulunan salonda söyleşide bulunmasının Belediye Başkanımız Faruk Özlü’ye ve Düzce Belediyesi’ne zarar verir. Bu konuda Belediye Başkanımızın başkanlığında toplantı yaptık. Her ne kadar derneğiniz müracaat gereklerini yerine getirmiş, ödeme yapmış olsa da sözü edilen salonun derneğinize tahsisinin iptal edilmesine karar verdik.” dedi.
“Düzce Belediye Başkanı Özlü, aydınlık insanların konuşmalarını engellemek için oy almadı”
Buna karşılık “Eren Erdem’e ve derneğimize karşı tavrınızı kınıyoruz, bu karar inciticidir, kabul edilemez” şeklinde cevap verip sözü edilen makamdan ayrıldık. Düzce Belediyesi yetkililerinin sorumsuz, taraflı, adaletsiz, nezaketsiz bu kararını Düzce halkı ile paylaşmayı uygun bulduk. Bu olay bize, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin devletimizi hangi anlayışla, nasıl keyfi kararlarla, nasıl insafsızca, nasıl korku ile, nasıl haksızlıklara dayalı yönettiğini gösterdi. Düzce Belediye Başkanı Sayın Faruk Özlü, aydınlık insanların, ilericilerin, Atatürkçülerin konuşmalarını engellemek için, onları rencide etmek için, onları yok saymak için Düzce halkından oy almadı. Düzce Belediyesi yetkilileri bu ayıplarını hiç kaybolmayacak şekilde arşivlesinler. Onlardan önce Düzce halkı hafızasına kaydedecek gerektiğinde bu ayıbı oluşturanların suratlarına çarpacaklardır. Düzce Belediyesi yetkilileri aldıkları bu kararla, Rabia Heykelinden sonra Düzce şehrinin alnına bir kara leke daha eklemişlerdir.
Yeni adres belirlendi
Düzce Şehri Devletimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Dünya’da saygın devletler arasında yer alan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin onurlu ve güzel, aydınlık insanların yaşadığı bir şehridir. Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi’nin konuğu olacak olan Eren Erdem daha önce açıklandığı gibi 2 Şubat 2020 tarihinde saat 14.00’da Konsopa Otel’de söyleşide bulunacak, kitaplarını imzalayacaktır. “