Çamköy sakinlerinin itirazı nedeniyle başka çöp alanları arayışına giren Düzce Belediyesi, Kurugöl’e 4 kilometre uzakta bulunan mevkide yeni bir alan inşa etme çalışmalarına hız verdi.Bir yandan alan içinde ağaçlardan arındırma ve hafriyat çalışmaları devam ederken, çok sayıda iş makinası ile yol çalışmaları da sürdürülüyor.

 

Düzce’nin vahşi çöp depolama alanı olarak yıllardır çöp dökülen Çamköy’de bulunan Küçük melen kenarındaki alana geçtiğimiz günlerde Çamköy’lüler çöp dökülmesini engellemişlerdi.

 

Çamköy’lüler ile Belediye arasında sorunlar yaşanırken Düzce belediyesi çöplerini Çamköy çöplüğü yerine Kaynaşlı ve Gölyaka gibi civar ilçelerin çöplüklerine dökmeye başladı.

 

Devamlı çöplerin ilçe çöplüklerine dökülmesinin mümkün olamayacağı düşünülerek kurugöl mesire alanının üzerindeki 8 hektarlık etlik mevkiinde çöp dökmek için alan açılmasına hız verildi.

 

Düzce belediyesine ait dozerlerin ve kamyonların hızlı bir şekilde sürdürdükleri çalışmalara yol yapımında DSİ araçları da katkıda bulunuyor. Toprak bir zeminden gidilen ve bol miktarda büyük küçük ağacın kesilmesi ile açılacak olan Kurugöl etlik düzenli çöp depolama alanı ile ilgili olarak bilindiği gibi, 22 ağustos 2006 tarihinde çevresel etki değerlendirmesi raporu alınmış,bölge Düzce belediyesi ile çevre belediyelerin düzenli çöp depolama alanı ilan edilmişti.

 

Düzce merkeze yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan kurugöl etlik çöp alanı yolunun genişletme çalışmaları devam ediyor.