Düzce Belediyesi, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2 bin kişilik iftar yemeği verdi. İlçenin İpek Yolu üzerindeki bir düğün salonunda verilen iftarda, Başkan Mehmet Keleş, Düzce Belediye Başkan Yardımcıları ile Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra Hakkari Vali Yardımcısı Hasan Ongu başta olmak üzere Hakkari ve Yüksekova protokol mensupları da hazır bulundu.

“Alt ve üst yapı eksikliklerini gidermek için ciddi çalışmalar yürütüyoruz”
Bir süre önce Hakkari Belediyesi’ne atanan kayyuma danışmanlık görevine getirilen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, iftar sonrası yaptığı konuşmada, “Programımız çok başarılı geçti. AK Parti Genel Merkezi’nce Hakkari’ye görevlendirildim. Belediye başkanlarımızla tecrübelerimizi paylaşmak için de buradayız. Burada alt ve üst yapı eksikliklerini gidermek için ciddi çalışmalar yürütüyoruz.’ dedi.



“Yüksekova'yı daha yaşanılır bir kente dönüştüreceğiz”
Düzce ile arasında dostluk köprüsü kurulan Yüksekova'yı daha yaşanılır bir kente dönüştürmek istediklerini vurgulayan Başkan Keleş, "Gerek Düzece Belediyesi, gerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla, gerekse devletimizin, Ankara merkezi idaremizin imkanlarıyla en kısa zamanda bu kentin sıkıntılarını çözeceğiz. Bunun için geceli gündüzlü çalışacağız." şeklinde konuştu.



“Yüksekova terörle anıldığı günleri geride bıraktı”
Hakkari Vali Yardımcısı Hasan Ongu da ilçede geçen sene zorlu bir süreç atlatıldığını vurgulayarak, Yüksekova’nın terörle anıldığı günleri geride bırakıp artık hizmetlerle, yatırımlarla anılacağı günlerin sayfasını açtığını dile getirdi ve şu görüşlere yer verdi: “Biz artık daha düne kadar Yüksekova’da konuştuğumuz tatsız konuları değil hizmeti, çalışmaları konuşuyoruz. Önümüzdeki dönemde yatırımlarla birlikte birlik ve beraberlikten, kardeşlik köprülerinden ve Yüksekova’nın farklı belediyelerle kardeş olup başka iklimleri, tecrübelerin konuştuğu günlerden bahsetmeye başlayacağız. Bu anlamda Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e çalışmalarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.”

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftar programı, okunan yemek duasıyla son buldu.





Haber:C.ÜSTÜNER