Beyköy Belediyesi, beldede devam eden çalışmalara ilişkin yaptığı yazılı açıklama ile çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. Belde için 2017 yılının yatırım ve hizmet yılı olacağının bildirildiği açıklamada, alt yapı çalışmaları kapsamında içme suyu, kanalizasyon, doğalgaz ve merkez elektrik hatlarının yer altına alınması dâhil çalışmaların tamamlandığı kaydedildi.


 
Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte üst yapı çalışmalarına geçildiği, 2017 yılı Kasım ayı sonuna kadar üst yapı çalışmalarını tamamlanacağı belirtildi.
 
Açıklamada 2016 yılında belde genelinde 16 kilometre sıcak asfalt çalışmasının yapıldığı, 2017 yılında yapımına başlanan asfalt çalışmalarıyla yaklaşık 14 kilometre daha sıcak asfalt yapılacağı aktarıldı. Beldeye bağlı 5 mahallede merkez dâhil ana cadde ve ara sokakların tamamında çalışmaların tamamlanacağı vurgulandı.


 
“İmara açık asfaltsız yolumuz kalmayacaktır” denilen açıklamada, beldedeki ana caddeler ve ara sokaklarda kaldırım çalışmalarının başladığı, devam eden çalışmalar doğrultusunda yaklaşık 30 kilometre kaldırım bordürü ve 31 bin metrekare parke taşı döşeme çalışmasının da sürdüğü ifade edildi.
 


Ayrıca üst yapı çalışmaları kapsamında beldenin ana caddesi olan 1. Cadde üzerinde gidiş-geliş 2,5 kilometrelik alanda bisiklet yolu ile 1,5 kilometrelik alanda bölünmüş yol uygulaması ve orta refüj ışıklandırma çalışmasının yapılacağı duyuruldu.